Oy ve Ötesi’ne ilgi büyük

Tüm siyasi partilerden bağımsız, tarafsız ve tamamen gönüllü bireylerin oluşturduğu Oy ve Ötesi, seçim sürecinin şeffaf bir şekilde ilerlemesi için çalışmalarına devam ediyor.

Oy ve Ötesi’ne ilgi büyük

1 Kasım seçimleri için kayıtların açılmasından bu yana günde ortalama 1.500 kişinin sandık gönüllüsü olduğu Oy ve Ötesi, gerçekleştirdiği etkinlikler ve seçim tarihinin de yaklaşmasıyla bu sayının 3000’e çıktığını söylüyor. 

Şu anda 46.000 üzerinde gönüllüsü bulunan Oy ve Ötesi, gönüllülerin oylara, gönüllü avukatların ise gönüllülerin ve seçmenin hakkına sahip çıkacağını belirtiyor.  Bu vesileyle avukatların da kayıt olmalarını ve görev almak istedikleri il/ilçe/ mahalle ve okulu seçerek bu aileye katılmalarınının önemini vurguluyor. 

Gönüllülerinden alınan bilgiler doğrultusunda; 7 Haziran seçimlerinin ardından sandık gönüllülerinden alınan geri dönüşlerin, yapılan itiraz ve şikâyetlerden büyük çoğunluğunun olumlu sonuçlandığını belirten Oy ve Ötesi, oy verme ve sayım sürecinin gözlemlenmesinin gerekliliğinin de altını çiziyor. Oy ve Ötesi, bugüne kadar mutfağından geçen toplam 120 bin gönüllüsüyle demokratik bir seçim için vatandaşları verilen her oya sahip çıkmaya ve sandık gönüllüsü olmaya davet ediyor.  Oy ve Ötesi gönüllüleri Bursa için de ihtiyaç duyulan 4872 sandık gözlemcisi sayısını tamamlamak için herkesi kayıt olmaya çağırıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X