Oya Aydoğan son yolculuğuna uğurlandı

Türk sinemasının ünlü oyuncularından Oya Aydoğan son yolculuğuna uğurlandı.

Oya Aydoğan son yolculuğuna uğurlandı

Tedavi gördüğü hastanede dün yaşamını yitiren Aydoğan’ın cenaze namazı, ikindi namazını müteakiben Levent Afet Yolal Camisi’nde kılındı.

 

Sinema oyuncusu Perihan Savaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arkadaşlıklarının çok eski olduğunu belirterek, “İyi günde, kötü günde, varlıkta, yoklukta her şeyi birlikte yaşadık. Çocuklarımızı birlikte büyüttük. Hiç beklemiyordum gidişini. Hep iyi olacak diye bekliyordum ama yanılttı beni. Allah Gurur’a sabır versin. Artık o bizim çocuğumuz.” dedi.

 

Şarkıcı Kutsi ise Oya Erdoğan’ı çok sevdiğini aktararak, gülen yüzünü ve gözlerini hiç unutmayacağını dile getirdi.

 

Oyuncu Kerem Alışık da Aydoğan’ın çok iyi bir oyuncu ve iyi bir anne olduğuna vurgu yaparak, “Hepimizin başı sağ olsun. Çok sarsıcı ve üzücü böyle beklenmedik ölümler. Çok güzel kalpli ve çok enerjili bir insanı kaybettik.” ifadelerini kullandı.

 

“Giden gidiyor ve gidenlerden haber yok”

 

Şarkıcı Bülent Serttaş, çok yakın bir dostlukları olduğuna değinerek şunları söyledi:

 

“Böyle ani ölümler bizi çok üzüyor. Bir de Oya Aydoğan’dan bahsediyoruz. Çok büyük bir isimdi. Mekanı cennet olsun. En son birlikte yemek yedik. ‘Yemeğe de muhabbete de doyamadım’ dedi. Yemek borcumu ödeyemedim. Ona çok üzülüyorum. O beni çok severdi. Ben de onu çok severdim.”

 

Tiyatro oyuncusu Behzat Uygur da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, çok eskiden tanıştıklarına dikkati çekerek, “İzmir fuarları döneminde her yaz görüşürdük. Bizim aile dostumuzdu. Pırlanta gibi tertemiz kalbi olan biriydi. Hepimiz çok severdik. Hayat devam ediyor ama çok üzgünüz. Başımız sağ olsun.” diye konuştu.

 

Aydoğan’ı kardeşi kadar sevdiğinin altını çizen şarkıcı Selami Şahin ise, “Her şey boş tabi. Giden gidiyor ve gidenlerden haber yok. Üzülmemek elde değil. Kısmet bu kadarmış.” sözlerine yer verdi.

 

Cenaze törenine ayrıca, Aydoğan’ın oğlu Gurur’un yanı sıra, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, müzisyen Orhan Gencebay, şarkıcı Bülent Ersoy, sinema oyuncusu Kadir İnanır, şarkıcı Alişan ve birçok filmde birlikte rol aldığı oyuncu ve şarkıcı Emrah gibi ünlü isimler de katıldı.

 

Aydoğan’ın cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından, vasiyeti üzerine Ulus Mezarlığı’na defnedildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X