Oyak Renault’da üretim durdu

Oyak Renault’da asgari ücret zamlarının maaşlarına yansıtılması için eylem yapan 10 kişinin işten çıkarılması üzerine yüzlerce işçi Birleşik Metal-İş Sendikası önünde eylem yaptı.

Oyak Renault’da üretim durdu

Bursa’da faaliyet gösteren Oyak Renault’da asgari ücret zamlarının maaşlarına yansıtılmadığını iddia eden işçiler bir süredir fabrika önünde sessiz eylem yapıyordu. Fabrika yönetimi ise bunun ardından 3 vardiyayı teknik arıza olduğu sebebiyle iptal ederek, ikisi sendika temsilcisi 10 işçiyi işten çıkardığını telefonla bildirdi. Arkadaşlarının işten çıkartılmasını protesto etmek isteyen sendika üyeleri, bugün Birleşik Metal-İş Sendikası’nda toplandı. Bir grup işçi buradan fabrikaya doğru yürüyüşe geçti.

Fabrikanın izlediği bu yol ile istenen barış ve huzur ortamının sağlanamayacağını ifade eden Birleşik Metal-iş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, “Biz, işverenin aklı selim bir şekilde attığı bu yanlış adımdan vazgeçmesini istiyoruz.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X