Oyak-Renault’ta sendika seçimine müdahale iddiası

IndustriALL Küresel Sendikası’nın Otomotiv Sektörü Direktörü Helmut Lense, Oyak Renault fabrikasında işçilerin sendikal tercihlerine müdahale edildiğini belirterek, Fransa’daki genel merkeze sorunları aktaracağını söyledi.

Oyak-Renault’ta sendika seçimine müdahale iddiası

ASLIHAN AYDIN 

Lense ve Fransa’da Renault fabrikalarında örgütlü olan Fransa Genel İşçi Sendikaları Konfederasyonu (CGT) temsilcisi Nail Yalçın, dün Birleşik Metal Sendikası 5 Mayıs Şubesi’ni ziyaret etti. Burada konuşan Lense, Renault işçileri ile görüştüklerini ve bilgi aldıklarını söyledi.

IndustriALL Küresel Sendikası’nın Renault ile Küresel Çerçeve anlaşmaları bulunduğunu ifade eden Lense, “Anlaşma, örgütlenme özgürlüğüne, sendikal tercihlerine, toplu sözleşme özgürlüğüne ve temel insan haklarına saygı gösterilmesi taahhüdünü barındırıyor. Anlaşma gereği, Renault sendikal tercihler konusunda tarafsız kalmak zorundadır. Ancak görünen o ki, anlaşma ihlal edilmektedir. İşçilerin sendikal tercihine müdahale edilmektedir” dedi.

Pazartesi günü Renault’nun Fransa’daki genel merkezine giderek gördüğü sorunları aktaracağını vurgulayan Lense, herkesin sendika seçimi konusunda özgür olduğu konusunda deklarasyon yayınlamalarını isteyeceklerinin altını çizdi. Fransa Genel İşçi Sendikaları Konfederasyonu (CGT) temsilcisi Nail Yalçın da, Oyak Renault’taki gelişmeleri yakından takip ettiklerini, fabrikanın Fransa’daki şirket yönetimini gerekli durumlarda bilgilendirdiklerini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X