Öykü İnce dünya 5.’si

Avrupa ve Türkiye şampiyonluğu unvanlarına sahip Yıldırım Belediyesporlu Safiye Öykü İnce, Dünya Okullar Satranç Şampiyonasını 5. olarak tamamladı.

Öykü İnce dünya 5.’si

Rusya’nın Sochi şehrinde düzenlenen Dünya Okullar Satranç Şampiyonası’na katılan Yıldırım Belediyespor’un şampiyon satranççısı Safiye Öykü İnce, elde ettiği derece ile Dünya genel sıralamasında 5.’lik koltuğunun sahibi oldu.

500 sporcunun G7, U7, G9, U9, G11, U11, G13, U13, G15, U15, G17, U17 kategorilerinde yarıştığı ve 24 sporcumuzun ülkemizi temsil ettiği şampiyonada yer alan Safiye Öykü İnce, rakipleri karşısında iyi bir mücadele ortaya koyarak yarı finale kadar yükseldi.

Yıldırımlı sporcu, yarıfinal ve 3.’lük maçlarında şanssız bir şekilde kaybederek turnuvayı 5. olarak bitirdi.

Yıldırımlı sporcunun turnuvada gösterdiği mücadeleden dolayı tebrik eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Kariyerinde Avrupa, Türkiye ve sayısız yerel şampiyonluklara sahip Safiye Öykü İnce’ye, Dünya şampiyonasında Yıldırım adını bir kez daha duyurduğu için teşekkür ediyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X