‘Oylar yeniden sayılsın’

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, referandum tekrar edilmeyecekse oyların yeniden sayılmasını istedi.

‘Oylar yeniden sayılsın’

Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özel, kanunun, pusulayı üzerinde mühür yoksa geçersiz saydığını, hakime takdir hakkı vermediğini ifade ederek, şunları kaydetti:

‘CHP’nin yetkili kurullarında tartışılacaktır. Cumartesimilletvekillerimizle, salı PM ile toplanıyoruz, dün de MYK’yı yaptık. En sonunda karar vereceğiz. Bu sefer milletin verdiği oyun çalınması, seçime şaibe karışması, birilerinin milli iradenin yerine geçmesi söz konusu. Bu sefer, Anayasa Mahkemesine gitmek, milletin kararına sahip çıkmak demektir. Ama mahkemenin de durumu ortadadır. Gidilip, gidilmeyeceği, doğrudan AİHM’e gidileceği ya da AİHM’e gidilip, gidilmeyeceği partinin vereceği karardır. Doğru olan referandumun, tam ve gerçek bir şekilde yapılabilmesi için tekrar edilmesidir. Hatta eğer cesaretleri varsa, OHAL’i kaldırıp, bütün dünyanın gözü önünde şeffaf ve gerçek bir seçim yapmaya da onları davet ediyoruz.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X