Oylatlı kadınlar hedef büyüttü

Oylat Boğazı Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifi hedef büyüttü. Yaklaşık iki ay önce kurulan kooperatif e-ticaret sitesi ile de satışlara başladı. Sıra Hilmiye köyünde açılacak köy lokantasında.

Oylatlı kadınlar hedef büyüttü

SADULLAH ORGAN

Hilmiye, Mesruriye, Saadet, Bahçekaya, Gündüzlü ve Hamamlı köyleri kadınlarından oluşan S.S Oylat Boğazı Köyleri ve Mahalleleri Kadın Kalkınma Kooperatifi faaliyetlerine başlarken, proje yürütücüleri Kaymakamlık Proje Yetkilisi Fatih Kocaarslan, Proje Koordinatörü Dr. İlknur Alibaş ve Kooperatif Başkanı Nurcan Yılmaz, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu. Yapılacak faaliyetler hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü Dr. İlknur Alibaş, 150 üyeli kooperatifin 11 Aralık tarihinde faaliyete geçen e-ticaret sitesinde şimdiye kadar bin 500 TL’lik satış yapıldığını anlattı. Hilmiye köyünde de 135 metrekare büyüklüğünde köy lokantası planlandığını belirten Alibaş, lokantanın Mayıs ayı sonuna açılmasının hedeflendiğini söyledi.

 

BELEDİYEDEN DESTEK

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, 450 bin TL bütçeli Oylat Boğazı ve Mahalleleri Kadın Kalkınma Kooperatifi projesine katkı verdiklerini kaydetti. Aktaş, “S.S. Oylat Boğazı Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne tahsis etmiş olduğumuz Hilmiye Mahallesi’ndeki arsaya yapılacak olan köy lokantası binasının temel atma işlemleri belediyemiz tarafından karşılanacaktır. Aynı zamanda projenin sağlıklı ve hızlı bir şekilde ilerlemesi için de, proje başlangıcında vermiş olduğumuz taahhüttü iki katı olan 100 bin TL’ye çıkardık. Bu kapsamda kadınlarımızın istihdamına yönelik olarak yapılan sosyal projelere her zaman destek vereceğimizi belirtmek istiyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X