Oylat’ta Sugesam’a start

Doğal kaplıca suyuyla şifa dağıtan, Bursa ve İnegöl’ün önemli turizm alanlarından Oylat kaplıcalarında, Su ile Gelen Sağlık (Spa) Hizmetleri Merkezi (Sugesam) projesi başlıyor.

Oylat’ta Sugesam’a start

SADULLAH ORGAN

İnegöl Belediyesi’nin başvurusu ile BEBKA’nın yüzde 50’lik desteğiyle yapılacak olan Sugesam binası için, mevcut hamamın yanındaki binanın yıkımına başlandı.

Son 10-15 yılda yapılan yatırımlarla müşteri sayısında ve ciroda önemli bir artış yaşandığını belirten Oylat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Oylat’a artık günün şartlarına daha uygun, özgün projeler lazım, özgün aktivite alanları lazım. Klasik hamam kültüründen ziyade, insanların geldiğinde eğlenip dinlenebilecekleri, Spa merkezleri, bir doktor kontrolündeki hizmeti alabilmeleri için bu alanları ortaya koymamız gerekiyor” dedi. Projenin toplam bütçesinin 493 bin 335 TL olduğunu aktaran Aktaş, “Bu tutarın 246 bin 667 TL’lik kısmı hibe desteğinden karşılanacaktır. Projemizin 12 ay içerisinde tamamlanması planlanmaktadır” diye konuştu.

SAĞLIK TURİZMİ

Bölgedeki sağlık hizmetlerinin kalitesinin arttırılarak tanıtım ve pazarlama faaliyetlerinin yaygınlaştırılması ile sağlık turizminin geliştirilmesine katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Aktaş, “Sugesam projesi ile Oylat’ın şifalı suları, saunalar, buhar odaları, terapi jakuzileri, masaj odaları, dinlenme mekanları, özel odalar ve son derece modern hamamlar, insan sağlığına hizmet için sunulacaktır. Tesisin zemin katında Spa merkezi, birinci ve ikinci katında özel odalar olacaktır. Buraya gelen insanların hem şifa hem de huzur bulmaları için gereken her koşul sağlanacaktır. Tesisin Oylat’ta olması sadece şifalı suları için değil, sağlık turizmi ile doğa turizminin birlikte kullanılması ve dolayısıyla Oylat’ın daha büyük bir cazibe merkezi olmasına imkan sunacaktır. Projenin gerçekleşmesi ile kar marjını da yükseltecek ve Oylat A.Ş. gelirlerin artmasıyla beraber bir marka olma hedefiyle kurumsallaşmayı tamamlayacaktır” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X