“Oyna! Eğlen! Öğren!” projesi ile öğrenciler öğrenirken eğleniyor

Bursa Karacabey Cumhuriyet İlkokulu öğretmenlerinden Seniye DOĞAN ve Şanlıurfa Haliliye Şehitlik İlkokulu öğretmenlerinden Onur CEBECİ tarafından faaliyete geçirilen éOyna! Eğlen! Öğren” e Twinning projesi, geleneksel çocuk oyunlarımızın unutulmayıp gelecek kuşaklara aktarılmasını amaçlıyor.

“Oyna! Eğlen! Öğren!” projesi ile öğrenciler öğrenirken eğleniyor

Projeye ülke genelinden 8 okul, yurt dışından 3 okul katılıyor.

Projede her hafta , belirlenen bir geleneksel oyun araştırılıyor, oyunda gerekli materyaller  geri dönüşüm malzemelerinden hazırlanıyor ve oyun tanıtımı yapılıyor. İşin en keyifli kısmı ise araştırılan oyunların sınıfça oynanması.

Projeye ülke genelinde katılan öğrencilerimiz kendi geleneksel oyunlarının yanı sıra proje ortaklarından olan Polonya, Yunanistan ve Romanya ülkelerinin de geleneksel oyunlarını araştırıp öğreniyorlar.

Proje kurucularından Seniye DOĞAN verdiği röportajında:  “ Bu projede, öğrencilerimiz aile büyüklerine sorarak oynadıkları çocuk oyunlarını geçmişten günümüze taşıyor. Oyunlarda kullanılan malzemeleri materyalleri geri dönüştürülebilir malzemelerden tasarlayıp hem eğleniyorlar hem de öğreniyorlar. Ayrıca proje kapsamında web 2.0 araçlarını tanıyıp kullanıyoruz. Proje kapsamında düzenlediğimiz uzman buluşmaları ile veli ve öğrencilerimize farklı bir pencere açıyoruz.” İfadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X