Oyun oynarken serçe parmağınız uyuşuyorsa

Bilgisayar oyunları, aşırı bilgisayar ve mobil telefon kullanımı orta ve ileri yaşta ortaya çıkan bazı hastalıkların daha genç yaşlara taşınmasına sebep oldu

Oyun oynarken serçe parmağınız uyuşuyorsa

Bilgisayar oyunları, aşırı bilgisayar ve mobil telefon kullanımı orta ve ileri yaşta ortaya çıkan bazı hastalıkların daha genç yaşlara taşınmasına sebep oldu. Bilgisayarla çok haşır neşir olan 14-15 yaş dönemindeki çocuklarda “Kubital Tünel Sendromu”nun görülmeye başlandığını söyleyen Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Mehmet Alp “Kubital Tünel Sendromu, genellikle dirseklerin uzun süreli bükülü kalmasına bağlı olarak bölgeden geçen sinirin tünel içinde sıkışmasıyla ortaya çıkan durumdur. Belirtileri yüzük ve serçe parmağındaki uyuşma ve elde güç kaybıdır. Sinir üzerindeki basınç, sinirin işleyişini bozacak düzeye geldiğinde, dirsek, ön kol, el bileği ve parmaklarda uyuşukluk, karıncalanma ve ağrı başlar. Uyuşma ve güç kaybı fark edildiğinde mutlaka doktora danışılmalıdır. Erken dönemde ilaç tedavisi ile genellikle olumlu cevap alınır” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X