Oyuncak ayıya cerrahi müdahale

Kanadalı bir cerrah, doğuştan gelen bir beyin rahatsızlığı bulunan 8 yaşındaki hastasının ameliyatına başlamadan önce, çocuğun isteği üzerine oyuncak ayısını ameliyat etti.

Oyuncak ayıya cerrahi müdahale

Kanadalı bir cerrah, doğuştan gelen bir beyin rahatsızlığı bulunan 8 yaşındaki hastasını ameliyata almadan önce, çocuğun isteği üzerine oyuncak ayısını ameliyat etti. Hastane, ameliyatının başarılı geçtiğini açıklarken doktor, hastasıyla arasında geçen anıyı “Nasıl hayır diyebilirdim?” notuyla paylaştı.
 

ÇOCUK, OYUNCAĞININ AMELİYAT EDİLMESİNİ İSTEDİ

Dr. Daniel McNeely, doğumundan bu yana tedavisiyle ilgilendiği Jackson McKie’yi ameliyathaneye götürürken, hidrosefali (beyinde su toplanması) hastası olan çocuk, doktordan “Küçük Bebek” adlı oyuncak ayısını da iyileştirmesini istedi. Dr McNeely, çocuğun isteği üzerine oyuncak ayıyı ameliyat masasına yatırdı.

OYUNCAĞIN AMELİYATI BAŞARILI GEÇTİ

Oyuncak ayının koltuk altında ufak bir yırtık tespit eden doktor, ayıya operasyon sırasında oksijen maskesi de taktı. Hastaneden yapılan açıklamada Jackson ve “Küçük Bebek”in ameliyatlarının başarılı geçtiği, yanyana yatan hastaların durumlarının iyiye gittiği belirtildi.

ÇOCUĞUN AİLESİ DOKTORA TEŞEKKÜR ETTİ

Jackson’ın ailesi, doktora ve görev yaptığı Nova Scotia eyaletindeki Halifax IWK Sağlık Merkezi’ne, oğullarını operasyon öncesi rahatlatmak için harcadıkları çabadan dolayı teşekkür etti. Jackson’ın babası Rick McKie “Jackson ‘Küçük Bebek’inin hastaneden yanında yatmasından çok mutlu ve gururluydu” dedi.
 

”NASIL HAYIR DİYEBİLİRDİM?”

Doktor, hastasıyla arasında geçen anıyı ve “ameliyat”ın fotoğraflarını Twitter’dan paylaştı. “Nasıl hayır diyebilirdim?” notuyla paylaştı.
 

cerrah-8-yasindaki-hastasinin-oyuncak-ayisini-11296613_4361_m-(1).jpg

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X