Oyuncaklar BUTGEM’de yeniden hayat buluyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi (BUTGEM) tarafından düzenlenen ‘telden araba’, ‘maket robot’, ‘ahşap oyuncak’ ve ‘origami-kağıt sanatları’ kursları, çocukların ta

Oyuncaklar BUTGEM’de yeniden hayat buluyor

BTSO liderliğinde Türkiye’de mesleki eğitim konusunda hamlelerini sürdüren BUTGEM, yaz dönemlerinde ise eğitim atölyelerinde çocukları ağırlıyor. Gerçekleştirdiği kurslarla yeni nesli gelecekte edinecekleri mesleklere hazırlayan BUTGEM, yaz döneminde 9-13 yaş arası çocuklara 15’er kişilik gruplar halinde eğitimler veriyor. Bu eğitimler sayesinde de öğrencilerin özgüveni gelişirken, tasarım ve üretim bilinci de güçleniyor.

BUTGEM’in kurslarına her sene olduğu gibi bu sene de çocuklar yoğun ilgi gösterdi. 20 Haziran’da başlayan ve 4 dönem boyunca verilen eğitim programları sona erdi. Geleceğin tasarım odaklı mühendislerinin yetişmesini sağlayan kurslardan 8 yılda bin 500’e yakın öğrenci faydalandı.

Robot yapıp, araba tasarladılar

Maket robot kursuna katılan öğrenciler, aldıkları eğitimle mekanik el becerileri, temel programlama kabiliyeti ve analitik düşünce yeteneklerini geliştirdi. Maket robot kursu ile hayatlarında ilk defa robot yapma imkanı yakalayan çocuklar ‘telden araba kursu’ ile kendilerine hediye edilen takım çantalarındaki alet edavatlar sayesinde telden arabaları yapmayı öğrendiler.

‘Genç mekanisyen- ahşap oyuncak’ eğitimlerine katılan çocuklar ise küçük boyutlarda tasarlanan torna tezgahı, CNC freze tezgahı, strafor kesme makinesi, 3D printer, CNC torna ve freze tezgahlarını kullanarak kendi oyuncaklarını yaptılar. Origami kurslarında ise kursiyerler, Japonya’dan özel olarak getirilen kağıt kesme makinesi ile kağıtları birbirinden farklı şekle dönüştürerek, tasarım alanında yeni bakış açıları kazandı.

Çocuklar kurslardan memnun

Ahşap oyuncak kursuna katılan Ece Su Bulat, eğitimlerin oldukça eğlenceli geçtiğini ve çok güzel bilgiler kazandığını söyledi. Kerem Akardere ise, ahşap oyuncak kursu sayesinde kendi oyuncaklarını yaptıklarını söyledi. 

Maket robot kursuna katılan 12 yaşındaki Taha Yıldırım, “BUTGEM’in kursunda robotun nasıl çalıştığını, programın ve yazılımların nasıl eklendiğini öğrendim. İleride robotların insanlara daha fazla fayda sağlaması için çalışacağım” diye konuştu.

Maket robot kursuna katılan bir diğer kursiyer Ahmet Yanık ise, ileride yazılımcı olmayı istediğini anlatarak, bu sayede daha büyük boyutlu robotlar yapmayı istediğini dile getirdi. Telden araba kursuna giden Zehra Nur Demiröz, kursun yeni arkadaşlar kazanmasını sağladığını söyledi. Ada Yazıcı ise eğitimlerin kendilerine takım çalışmasının ne demek olduğunu öğrettiğini ifade etti.

Geçen sene yaz döneminde de çocuğunu BUTGEM’in yaz kurslarına kayıt ettiren veli Murat Dişli ise, BTSO’ya eğitime yönelik yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X