Özbey, ”Rekolte Tahminlerin Altında Kalacak Gibi Görünüyor”

Kayısıda hasat çalışmalarında sonuna doğru gelinirken, Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, kaysı rekoltesi tahminlerin altında kalacak gibi…

Özbey, ”Rekolte Tahminlerin Altında Kalacak Gibi Görünüyor”

Kayısıda hasat çalışmalarında sonuna doğru gelinirken, Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, kaysı rekoltesi tahminlerin altında kalacak gibi görünüyor” dedi Özbey yaptığı açıklamada, “Malatya’da yaş kaysı dönemi artık sonlanmak üzere yüksek yerlerde yaş kaysı hasadı devam ediyor diğer bölgelerde kısmen bitti” dedi. Özbey, üreticileri uyararak, “Üreticiler pazarı iyi takip etsinler, arzı ve talebi iyi dengelerse fiyatlar bu yıl kendisini koruyacak. Biz alın terlerinin boşa gitmesini istemiyoruz, emeklerinin karşılığını almasını istiyoruz. Şu an pazarımız kalabalıklaştı, fiyatlar 5 ile 10 TL arası değişiyor” dedi. Koalisyonla ilgili de konuşan Özbey, “Ticaretin olması için güven ve istikrarın olması gerekli para güven ister. İstikrar ister. Ticaretin olması için bir kere güvenin olması lazım, istikrarın olması lazım” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X