Özdemir: Partiye dinamizm gelecek

CHP İl Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Şadi Özdemir, partiye Bursa’da belediyelerin en az yarısını alacak dinamizm getireceklerini söyledi.

Özdemir: Partiye dinamizm gelecek

SEYİT GÜNDOĞAN  

CHP’de pazar günü yapılacak il kongresi öncesinde, Şadi Özdemir de İl Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı. Özdemir’in CHP İl Başkanlığı binasındaki adaylık açıklaması adeta gövde gösterisine dönüştü. Patililer salona sığmazken, açıklamaya; CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Osmangazi İlçe Başkanı İsmet Karaca, Mudanya, Gemlik, Yenişehir, Orhangazi iç başkanları da katıldı.

Ülkenin çok zor bir dönemden geçtiğini kaydeden Özdemir, “Bu ülkeye bir sol seçenek lazım. Bu büyük mücadele için doğru adres CHP örgütüdür. Günübirlik başarılar bizi mutlu etmiyor. Amacımız partimizi hem Bursa’da hem de ülkemizde güçlü bir siyasi seçenek haline getirmek. Bunun nihai noktası da iktidar olabilmektir. Hiçbir siyasi başarı, tesadüfi gelişmez. Çok çalışmamız gerekiyor. Sokakları, işyerlerini, evleri örgütlememiz gerekiyor. Biz çalışmaya adayız. Bu parti, bizim işyerimiz değil, biz de bu partinin sahibi değiliz. Partili dostlarımız da bizim çalışanımız değil. Biz yoldaşız, biz kardeşiz, biz yareniz, biz dostuz. Siyasi mücadelemizin tek bir amacı var. CHP’yi iktidar yapmak” diye konuştu. 

BELEDİYELERİN EN AZ YARISINI ALACAĞIZ

Göreve geldikleri takdirde, ilkeli ve kararlı olacaklarını, bireysel çıkarlara dayalı siyasetin karşısında ve CHP’nin doğal tabanıyla buluşması için çalışacaklarının atını çizen Özdemir,  şöyle devam etti:

“Kırsalda, ova köylerinden başlayarak özel örgütlenme çalışmaları yapacağız. Kadınlar ve gençlere özel önem vereceğiz. Yönetişim kavramını oturtacağız. Mahalle temsilcilikleri yaygınlaştırılacak sandık bazlı örgütlenmeyi yaşama geçireceğiz. CHP, Bursa’daki her seçmen hakkında fikir sahibi olacak. Üye sayımızı 2 yılda 100 bine çıkarmayı hedefliyoruz. 2019 yerel seçimlerinde partimizi en az 9 ilçe belediye başkanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı kazandıracak bir yapıya ve dinamizme kavuşturacağız. Kentin geleceğine karşı yapılan yanlış çalışmalara yapıcı ve güçlü bir muhalefet yapacağız. Parti içi dayanışmayı sağlayacağız. Beraber üretecek beraber zenginleşeceğiz. Dayanışma ile büyüyecek, büyüdükçe bu dayanışmayı arttıracağız. İktidara hep birlikte yürüyeceğiz. CHP slogan siyaseti, değil eylem siyaseti yapan, bir parti olacak. Yol verin, destek verin, umut verin, kan verin. Gelin, Bursa’nın geleceğini, birlikte, yeniden şekillendirelim.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X