Özdilek AVM yatırımda 12’den vurdu

Geçtiğimiz günlerde 15 milyon dolarlık yatırımla Uşak Özdilek AVM’yi hayata geçiren Özdilek, dün de 12 milyon dolarlık yatırımla Manisa Turgutlu’da bir AVM açarak, zincire 12’inci halkayı ekledi.

Özdilek AVM yatırımda 12’den vurdu

ASLIHAN AYDIN

Özdilek, Alışveriş Merkezi (AVM) yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Şirket, 12’inci AVM’sini dün Manisa Turgutlu’da açtı. Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, burada yaptığı konuşmada, ”Bursa’dan doğan bir marka Özdilek. 1967 yılında Orhan Cami ile Ulu Cami arasında 30 metrekarelik havlu mağazasında başladık. 1971 yılında havlu üretimi ile devam etti. 1984 yılında büyük mağazacılığa geçtik. Ticaret hayatımızda çok yol katettik. Şu anda da 12’inci AVM’yi 12 milyon dolarlık bir yatırımla Turgutlu’da açıyoruz” dedi.

12 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Turgutlu AVM’nin taze gıdadan unlu mamullere, meyve ve sebzeden kişisel bakım ürünlerine, çocuk eğlence merkezinden sinema salonlarına kadar tüm ihtiyaçları tek çatı altında topladığını altını çizen Hüseyin Özdilek, ”12 milyon dolarlık yatırımla kurulan alışveriş merkezimiz 25 dönüm arazi üzerinde 9 bin metrekare kapalı alana sahip ve 240 kişi çalışıyor” diye konuştu.

İSTİHDAMI 8 BİN 500’E ÇIKARACAĞIZ

Hüseyin Özdilek, toplamda 7 bin 520 kişiyi istihdam ettiklerini, yıl sonuna kadar bu sayıyı 8 bin 500’e çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı. Sosyal sorumluluk projelerini de üstlendiklerini ifade eden Özdilek, Türkiye’nin çeşitli yerlerinde 8 okul yaptırarak bağışladıklarını ve 100 öğrenciye burs verdiklerinin altını çizdi.

ÇITAYI HEP YÜKSELTİYORUZ

Çıtayı her zaman yükselttiklerini vurgulayan Özdilek, Türkiye’nin muasır medeniyetler seviyesine çıkması için var güçleri ile çalıştıklarını anlattı. Özdilek şöyle devam etti: ”Ülkemize katma değer getirmeyi hedefliyoruz. Kişi başına düşen gayri safi milli hasılanın yükselmesini istiyoruz. Bunun için nitelikli iş yapıyoruz. Çalışanlarımıza firma kültürünü aşılıyoruz.”

MUDANYA’YA MÜJDE

Hüseyin Özdilek, sektörle ilgili de değerlendirmelerde bulundu. ”Döviz belli bir istikrarda gidiyor. Faizler biraz daha düşerse yatırımcılar uygun bir şekilde yatırımlarına devam eder” diyen ünlü işadamı, terörün de en kısa zamanda bitmesi durumunda daha huzurlu bir ortam olacağını söyledi. 2016 yılı içinde Düzce’de, 2017’de ise Bursa Nilüfer ve Mudanya’da yeni alışveriş merkezlerinin açılışlarını yapmayı planladıklarının altını çizen Hüseyin Özdilek, söz konusu AVM’ler için 35 milyon dolarlık yatırım planladıklarını ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X