Özdilek’ten Bolu’ya AVM

Yatırımda hız kesmeyen Özdilek, Bolu’daki AVM’sini bugün açacak. Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, 1967 yılında 30 metrekarelik bir mağazada faaliyete geçtiklerini, bugün 7 bin kişi istihdam ettiklerini söyledi.

Özdilek’ten Bolu’ya AVM

ASLIHAN AYDIN

Özdilek Holding, 10’uncu Alışveriş Merkezi’ni (AVM) bugün Bolu’da açacak. 15 milyon dolarlık bir yatırım olan ve giyimden ev tekstiline, taze gıda ürünlerinden mutfak ihtiyaçlarına kadar 70 bin çeşit ürünün bulunduğu yeni AVM, açılıştan bir gün önce basın mensuplarını ağırladı. 

Bolu D-100 Karayolu üzerinde şehirlerarası terminalin bulunduğu bölgede müşterileri kabulüne başlayacak olan Özdilek Bolu AVM ile ilgili bilgi veren Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, 1967 yılında 30 metrekarelik bir mağazada faaliyete geçtiklerini hatırlatarak, ”1971 yılında havlu imalatına başladık, 1984 yılında da perakende mağazacılığı işine girdik. Yalova yolu üzerindeki mağazayı 1987 yılında büyüterek, Türkiye’nin ilk organize olan alışveriş merkezi olduk” dedi. 

Özdilek Holding bünyesinde 7 bin kişiyi istihdam ettiklerinin altını çizen Hüseyin Özdilek, bu rakamın önümüzdeki yılın bahar aylarında 8 bin 500 kişiye ulaşacağını kaydetti.

KAPANAN KİPA’LARI ALDIK

Kipa’nın kapattığı Turgutlu, Bolu, Düzce, Uşak ve Mudanya’da bulunan 5 AVM’yi toplu halde satın aldıklarını açıklayan Hüseyin Özdilek, ”Atıl işletmeleri aldık. Şu an Bolu AVM’yi tamamen yeniledik. Özdilek kültürü ile halkın hizmetine sunmaya hazırız” diye konuştu. 

Özdilek, yaklaşık 10 bin metrekarelik kapalı alanı bulunan Bolu AVM’de 200 kişinin yeni işe başladığını ifade etti. Özdilek, şöyle devam etti: ”Bizim hedefimiz birinci planda para kazanmak değil, müşteriye iyi hizmet vermek. Burada bulunan 70 bin çeşit ürünü en iyi şekilde, en uygun fiyatla yabancı sermaye ile rekabet ederek, halka sunmak amacındayız.”

HAVLUDA DÜNYA MARKASIYIZ

1980 yılından beri dünyanın her yerine havlu ihraç ederek, şimdiye kadar ülkeye 1 milyar dolar döviz getirdiklerine dikkat çeken Hüseyin Özdilek, ”Nevresim takımları ve havluda dünya markası haline geldik” ifadesini kullandı. 

Bu yıl cirolarının 1 milyar 600 milyon lira olarak gerçekleşmesini beklediklerini kaydeden Özdilek, ”Uşak, Turgutlu, Düzce ve Bursa Alaattinbey’i de açınca bir sonraki yıl toplam ciromuzun 2,5 milyara ulaşacağına inanıyoruz” dedi.

80 MİLYON DOLARLIK YENİ YATIRIM

2016 yılı içinde Uşak, Turgutlu, Bolu ve Düzce’de; 2017 yılında ise Nilüfer ve Mudanya’da yeni AVM’lerin açılışını yapmayı planlayan Özdilek, söz konusu AVM’ler için 80 milyon dolarlık yatırım hedefliyor. Özdilek, 2017 yılında AVM sayısını 21’e yükseltmeyi planlıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X