Özel halk otobüslerine devlet desteği geliyor

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, toplu ulaşımda 65 yaş ve üstündeki vatandaşların özel sektör tarafından ücretsiz taşınmasına devlet tarafından katkı verilecek olmasının bu konuda yaşanan hak kayıplarının önüne g

Özel halk otobüslerine devlet desteği geliyor

Uzun zamandan beri özel halk otobüslerinin 65 yaş ve üstündeki vatandaşları hiç bir katkı almadan taşıdıklarını ve 22 bine yakın esnafın bu yüzden mağdur olduğunu belirten Apaydın, ‘Belediyelere, metro ve belediye otobüsleri hizmetlerinden dolayı devletimiz tarafından yapılan desteğin özel halk otobüslerine de verilme kararı esnafımız adına sevindiricidir’ dedi.

BİR AN ÖNCE ÇIKMALI

İlgili kanunda yapılan düzenleme ile bu konudaki yetkinin Aile ve Sosyal Politikalar ve Maliye bakanlıklarına bırakıldığını hatırlatan Apaydın, düzenleme kapsamında ulaşım araçlarının işletmecilerine her ay gelir desteği ödemesi yapılacağını kaydetti.

Fevzi Apaydın, yapılacak ödemeye ilişkin esas ve usullerin iki bakanlığın altı ay içinde çıkaracakları ortak yönetmelikle belirleneceğini ifade ederek, söz konusu yönetmeliğin TŞOF’un da görüşü alınarak bir an önce çıkarılması gerektiğini vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X