‘Özel Harekatta kadınlar da erkekler kadar yer alsın’ önerisi

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, Polis Özel Harekat alımlarında kadınlara da erkekler kadar kontenjan tanınmasını önerdi.

‘Özel Harekatta kadınlar da erkekler kadar yer alsın’ önerisi

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, Polis Özel Harekat alımlarında kadınlara da erkekler kadar kontenjan tanınmasını önererek, “Özel Harekat polisi yetiştirmek üzere erkek alımı yapılırken kadın alımı yapılmaması ya da kadınlarımıza daha az kontenjan hakkı verilmesi anayasamızın eşitlik ilkesiyle bağdaşmamaktadır.” dedi.

 

Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Polis Özel Harekat alımlarında kadınlara da yer verilmesini istedi.

 

“Vatan aşkının cinsiyeti olur mu?” diye soran Erdem, anayasanın 10. maddesinde yer alan, “Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür.” hükmüne işaret etti. Erdem, Özel Harekat Polisi yetiştirmek üzere erkek alımı yapılırken kadın alımı yapılmaması ya da kadınlara daha az kontenjan hakkı verilmesinin, anayasanın eşitlik ilkesiyle bağdaşmadığını vurguladı.

 

Erdem, devletin bu eşitliği erkeklere ayrılan kontenjan kadar kadınlara da hak tanıyarak sağlaması gerektiğinin altını çizerek, “Kadınlarımıza burada yer verilmeli, hatta kadınlarımız da erkekler kadar kontenjan hakkına sahip olmalı.” değerlendirmesinde bulundu.

 

“Onurlu ve şerefli görevlerdir”

 

Kadınların, bu bölümde görev yapması halinde, zorluklarla karşılaşıp karşılaşmayacağına ilişkin soruya Erdem, şöyle karşılık verdi:

 

“Şanlı tarihimizin her aşamasında Türk kadını, erkeklerin yanında her türlü sorumluluğu paylaşmış ve özellikle Anadolu’nun düşman işgalinden kurtuluşuyla sonuçlanan Milli Mücadelede sadece miting meydanlarında değil, bizzat cephede çarpışarak büyük fayda sağlamışlardır. Bu görevler kadınlarımız için zor olmaktan ziyade olması gereken onurlu ve şerefli görevlerdir. Tarihimizde de bu onurlu görevi layıkıyla yapmış sayısız örnekler mevcuttur. Kimdi bunlar? Bunlar, Türk analarıydı. Nene Hatun, Erzurumlu Kara Fatma, Nezahat Onbaşı, Hatice Hatun ve daha niceleri. Şanlı Türk tarihimiz, adını yazılı belgelerde göremediğimiz daha binlerce eli öpülesi kahraman Türk kadınlarıyla doludur.”

 

Arzu Erdem, bu konuyla ilgili hemen her gün, her an kendini vatana siper etmeye hazır kadınların kendisini ziyaret ettiğini, mail attığını, aradığını, ataları gibi vatanı, al bayrağı, Türk milleti için mücadele etmeyi istediklerini dile getirdiğini anlattı. Erdem, hatta bu kişilerden birinden kendisine, “Kızlar, gelinliğimiz şöyle olsun, böyle olsun diye hep hayal kurarlar. Bizim ise hayalimiz, rüyalarımızı süsleyen o üniformayı giymek, vatanımız için emin adımlarla ilerlemek, bir el çantası gibi değil, aziz Türk milleti için sımsıkı silah tutmaktır. Başımız dik, alnımız ak, gözümüz bayrakta. Ömrümüz vatana feda olsun.” şeklinde bir metin geldiğini kaydetti.

 

Erdem, “Aziz Türk milletimizin yürekli gençleri kız olsun erkek olsun her biri canı pahasına bu göreve hazırdır ve yaş sınırının esnetilmesini ve cinsiyet eşitliğinin sağlanmasını talep etmektedir.” diyerek sözlerini tamamladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X