Özel hastanenin satışı ve devrine tedbir kararı

‘Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY)’ yönelik operasyonda daha önce bazı belgelerine el konulan özel hastanenin el değiştirmesi yönünde kuvvetli şüpheler bulunduğundan satışı ve devrinin engellenmesi amacıyla mahkemece tedbir

Özel hastanenin satışı ve devrine tedbir kararı

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığının, özel bir hastaneyi bünyesinde bulunduran Karçiçeği Özel Sağlık Hizmetleri İşletmeciliği ve Ticaret AŞ’ye yönelik, ‘FETÖ/PDY terör örgütü yöneticisi ve üyesi olmak, örgüte fon sağlamak, mal varlığı değerlerini aklamak, nitelikli dolandırıcılık’ suçlarından başlattığı soruşturma sürüyor. Soruşturmayı yürüten polis ekipleri, bazı kişilerin FETÖ/PDY’ye doğrudan bağlı bu şirketi 45 milyon liralık borcunu üstlenerek 85 milyon liraya satın alma girişiminde bulunduğu ve pazarlıkların sürdüğünü tespit etti. 

Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma tamamlanmadan Karçiçeği Özel Sağlık Hizmetleri İşletmeciliği ve Ticaret AŞ’nin mal varlığının küçültülerek tasfiye edilmesine dair kuvvetli şüpheler oluşması nedeniyle şirket ile alt kuruluşların satışı ve devrinin engellenmesi talebiyle Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesine başvurdu. Başvuruyu değerlendiren mahkeme heyeti, tedbir kararı alarak, şirketin satışı ve devrinin MASAK raporunun düzenlenmesine kadar durdurulmasına hükmetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X