Özel sektörün dış borcu azaldı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Ocak 2016 dönemine ait özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcuna ilişkin gelişmeleri yayımladı.

Özel sektörün dış borcu azaldı

Buna göre, özel sektörün yurt dışından sağladığı uzun vadeli kredi borcu ocak sonu itibarıyla geçen yıl sonuna göre 87 milyon dolar düşüşle 195,6 milyar dolara, kısa vadeli kredi borcu (ticari krediler hariç) ise 108 milyon dolar azalışla 20,7 milyar dolar düzeyine geriledi. 195,6 milyar dolar tutarındaki uzun vadeli kredi borcunun yüzde 59,7’si dolar, yüzde 33,2’sinin Euro, yüzde 5’i Türk lirası, yüzde 2,1’i ise diğer döviz cinslerinden oluştu.

20,7 milyar dolar tutarındaki kısa vadeli kredi borcunun da yüzde 53,6’sı dolar, yüzde 28,3’ü Euro, yüzde 17,8’i Türk lirası ve yüzde 0,3’ü ise diğer döviz cinslerinden oluştu. Özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcu, ocak sonu itibarıyla kalan vadeye göre incelendiğinde, 1 yıl içinde gerçekleştirilecek olan anapara geri ödemelerinin toplam 70,6 milyar dolar tutarında olduğu gözlendi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X