Özgan’ın Rio heyecanı

Yıldırım Belediyesporlu Aysel Özgan, 7 Eylül’de Brezilya’da başlayacak Paralimpik Oyunları’nda başarıya ulaşmak istiyor.

Özgan’ın Rio heyecanı

Çocukluğunda geçirdiği felç nedeniyle belden aşağısı tutmayan 38 yaşındaki bedensel engelli atıcı Aysel Özgan, 7-18 Eylül tarihleri arasında Brezilya’da gerçekleştirilecek 2016 Rio Paralimpik Oyunları’ndan madalyayla dönmeyi hedefliyor. Yıldırım Belediyesporlu milli sporcu, olimpiyatlara katılmak için 2 Eylül’de Brezilya’nın Rio de Janeiro kentine gidecek. 2004 yılında tanıştığı bu sporla olimpiyata katılma başarısı gösteren Özgan, engellilerin kendileriyle barışık olduktan sonra bazı şeyleri daha çabuk aşabileceklerini söyledi.

HEDEF FİNALE KALMAK

2005 yılında ilk kez Avrupa şampiyonasına katıldığını hatırlatan Özgan şöyle konuştu: “2008 yılında ilk olimpiyatıma katıldım. 2010 yılında bayanlar tabanca grubu olarak Hırvatistan’da 3. olduk. Devlet sporcusu unvanını aldıktan sonra da 2012 yılında da Londra Olimpiyatı’na katılmaya hak kazandık. Bu yıl da inşallah 2016 Rio Paralimpik Oyunlarını da göreceğim. Orada da en büyük hedefim finallere katılmak ve finalde de en iyi atışımı yapmak istiyorum. Eylül’ün 2’sinde yola çıkacağız. Benim yarışım ayın 9’unda ve 14’ünde, inşallah başarırız.”

EDEBALİ: ÇOK ÖNEMLİ

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali de Aysel Özgan’ı, Rio Paralimpik Oyunları’na göndermenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

 Özgan’ın orada Türkiye’yi çok iyi düzeyde temsil edeceğine inandıklarını aktaran Edebali, şunları kaydetti: “Olimpiyatlar yer yüzündeki bütün sporcular için çok güzel bir hayaldir, çok önemli bir seviyedir. Olimpiyatlara sporcumuzu göndermek, bizim açımızdan ve spora verdiğimiz değer açısından çok önemlidir. Orada kendisinden çok büyük beklentilerimiz var.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X