Özgecan davasında karar açıklandı

Mersin’de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın vahşi bir şekilde öldürülmesiyle ilgili davada karar çıktı.

Özgecan davasında karar açıklandı

Mersin’in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın öldürülmesiyle ilgili davanın üçüncü duruşması Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

 

Duruşmaya tutuklu sanıklar Ahmet Suphi Altındöken, babası Necmettin Altındöken ve arkadaşı Fatih Gökçe, sanıkların veÖzgecan Aslan ailesinin avukatları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile çeşitli kentlerin barolarına kayıtlı avukatlar ile aile adına amca Yaşasın Aslan hazır bulundu.

Mahkeme Sanık Ahmet Suphi Altındöken, Fatih Gökçe ve Necmettin Altındöken’e ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

 

Öte yandan, davanın devam ettiği sırada Tarsus Adliyesi’nin bahçesinde de çeşitli sivil toplum kuruluşları, kadın ve meslek örgütleri de eylem yaptı.

 

Hazırlanan iddianamede Ahmet Suphi Altındöken için “canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme, nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs ve cinsel saikle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenmişti.

 

İddianamede, Fatih Gökçe için de aynı suçlara ilaveten “nitelikli cinsel saldırı” suçlamasıyla da yargılanması talep edilirken, Necmettin Altındöken için de “canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme” gibi suçlardan aynı ceza istenmişti.

 

Sanık Ahmet Suphi Altındöken, mahkemedeki savunmasında, suçlamaları kabul etmemiş, cinsel saldırıyla ilgili arkadaşı Fatih Gökçe’yi suçlamıştı.

 

Gökçe ise kendisine yönelik cinsel saldırı suçlamasını reddetmiş, baba Necmettin Altındöken de olayla bir ilgisinin bulunmadığını ileri sürmüştü.

 

Bu arada, Özgecan Aslan ailesinin avukatları da mütalaada tutuklu sanık Ahmet Suphi Altındöken için “nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs” kısmına tepki göstermiş, Altındöken’in de “nitelikli cinsel saldırı” suçlamasıyla yargılanmasını, bu yönde kuvvetli deliller olduğunu ifade etmişlerdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X