Özgecan’a mezar olan minibüsün sahibi konuştu

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın Tarsus’ta minibüs şoförü Ahmet Suphi A. tarafından vahşice öldürülüp yakılmasının ardından, olayda kullanılan minibüs Hatay’da ortaya çıktı.

Özgecan’a mezar olan minibüsün sahibi konuştu

Minibüsü satın alan Hataylı şoför Aziz Karakuş, aracın Özgecan cinayetinde kullanıldığını bilmediğini, öğrenince de sattığını söyledi.

Olay sonrasında sahibi tarafından saklanan minibüs, kısa süre önce plakası değiştirilip Mersin’de bir oto galeriye bırakıldı.

Aracı satın alan Hataylı Aziz Karakuş yaptığı açıklamada, ”Satılık araç ilanını internette gördüm bana fiyatı uygun geldi gittim satın aldım. Aldığımda Özgecan’ın katledildiği araç olduğunu bilmiyordum sonradan öğrendim ve aracı bir  başkasına sattım. Bu aracın Hatay’da herhangi bir taşıma kooperatifinde çalışması söz konusu olamaz” dedi.

Özat Kooperatif Başkanı Suphi Yılmaz ise yaptığı açıklamada, Özgecan’ın katledildiği aracın Hatay’dan satın alınarak öğrenci taşıyacağı haberlerinin kendilerini üzdüğünü ifade ederek, “Tüm Türkiye’yi yasa boğmuş bu üzücü olayda kullanılan minibüsün kooperatifimize hiçbir üye tarafından satın alınmadığı belirtiyoruz. Özgecan’ın üzüntüsünü derinden hisseden ve katillerini lanetleyenler olarak bizimle hiçbir ilgisi olmayan bu minibüsün ibret anıtı haline getirilmesini düşünmekteyiz. Tüm bunlara ek olarak kuruluşumuzdan bu yana korumuş olduğumuz etik ve ahlaki değerlerimize böylesine çirkin iftira atanları kınıyor ve bu olayla ilgili yasal yollara başvuracağız” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X