Özgecan’ın katil zanlısının babası: Suçsuz yere yatıyorum

Mersin’de öldürülen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın, “Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” suçundan tutuklanan katil zanlısı Ahmet Suphi A.,Necmettin A. ile Fatih G.’nin tutukluluk halinin devamı için soruşturmayı yürüten cum

Özgecan’ın katil zanlısının babası: Suçsuz yere yatıyorum

Mahkeme bu talebi, Adana’daki cezaevinde kalan Ahmet Suphi A., Gaziantep’deki cezaevinde olan babası Necmettin A. ile Osmaniye’deki cezaevinde kalan Fatih G.’ye Sesli ve 

 

Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yoluyla okundu.

 

Savunmaları istenen cinayet zanlısı Ahmet Suphi A., “Adalet sizsiniz. Siz ne karar verirseniz boynum kıldan incedir” derken, Fatih G. ise. “Adalet yerini bulsun” dedi.

 

Suçu olmadığını iddia eden baba Necmettin A., ise “Benim hiçbir suçum yok. Hiçbir şey görmedim. Suçsuz yere yatıyorum. Serbest bırakılmamı talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Zanlıların dinlenilmelerinin ardından önceki ifadelerde, delillerde ve adli tıp kurumu raporlarında kuvvetli suç şüphesinin anlaşılması, suçun “katalog suçlardan” oluşu, suç nedeniyle toplumda oluşan infial ve tutuklama sebeplerinde bir değişiklik olmaması nedeniyle zanlıların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

 

Eve dönüş yolunda öldürüldü

 

Çağ Üniversitesi birinci sınıf öğrencisi Özgecan Aslan, 11 Şubat Çarşamba günü, Tarsus’tan Mersin’e dönmek üzere dolmuşa binmiş ve bir daha kendisinden haber alınamamıştı. Ailesinin kayıp ihbarında bulunmasının ardından yapılan araştırmalar sonucu Suphi A. adlı dolmuş şoförünün, tecavüz girişiminde bulunduğu genç kızı öldürdüğü, babası ve bir arkadaşının yardımıyla da cesedi Cin Deresi’nin kenarına atıp yaktıkları ortaya çıkmıştı.

 

Türkiye’nin dört bir yanında tepkilere yol açan cinayetle ilgili yakalanan ve suçlarını itiraf eden zanlılar, 15 Şubat Pazar gecesi tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

 

Türkiye’de büyük tepkiye neden olan bu cinayet, idam tartışmalarını yeniden gündeme getirirken hükümetin kadına yönelik şiddet konusunda “seferberlik” dediği adımları atmasını da beraberinde getirmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X