Özgür Suriye Ordusu militanları birbirine düştü

Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) içindeki iki grup arasında Türkiye sınırında çatışma çıktı. Anlaşmazlık, Azez’deki Esselame Sınır Kapısı’nın kontrolü nedeniyle patlak verdi.

Özgür Suriye Ordusu militanları birbirine düştü

Kilis’in karşısında bulunan Suriye’nin Halep kentine bağlı Azez ilçesi ve kırsalında Babul Selam Sınır Kapısı’nın yönetimi konusunda anlaşamayan iki muhalif grup arasında dün sabah saatlerinde çatışma çıktı. 

Gruplar havan topları, tanklar, roketatarlar ve doçka silahlarla birbirlerine saldırmaya başladı. Çatışma, ÖSO’nun Şam cephesi El Şamiye grubuyla Türkmenlerden oluşan Sultan Murat Tümeni arasında meydana geldi. Kilis’in Öncüpınar Sınır Kapısı’nın karşısında bulunan Azez’deki Esselame Sınır Kapısı’ndan silah ve top sesleri duyulurken, yükselen dumanlar Kilis’ten de görüldü. 

GEÇİŞLER DURDURULDU 

Kilis’in karşısında bulunan Suriye’nin Azez İlçesi’ndeki Esselame Sınır Kapısı çevresinde yaşanan çatışmalar nedeniyle Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan geçişler, geçici olarak durduruldu. Kilis Valisi İsmail Çataklı, sınırın öbür tarafındaki gelişmeler nedeniyle insani yardım ve ticari amaçlı geçişlerin geçici olarak güvenlik gerekçesiyle durdurulduğunu söyledi. 

MEHMETÇİK DE ALARMA GEÇTİ 

Silah seslerinin kesilmediği bölgede, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı sınır birlikleri alarma geçti. Sınırın sıfır noktasında çatışmalar çıplak gözle görülürken, Azez ve çevresindeki kamplarda 300 bine yakın Suriyeli barınıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X