Özhaseki yatırımları mercek altına aldı

Projelerin takibi, şehrin genel durumunu ve talepleri izlemek amacıyla Bursa’ya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, yapacağı istişarelerin sonucunu Ankara’ya taşıyacak.

Özhaseki yatırımları mercek altına aldı

DERYA DEMİR PINAR

AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman’ın, kongrede aday olmayacağını açıklamasının hemen ardından Bursa’ya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediyesi’nin projelerin takibini, genel olarak şehrin durumunu ve talepleri de izleyecek. Özhaseki, 2 gün boyunca yapacağı istişareler ve toplantılar sonucunu Ankara’ya taşıyacak, görüşlerini aktaracak. İstişareler öncesi AK Parti İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyen Özhaseki, Bursa’ya pozitif ayrımcılık yaptıklarını söyledi. Bursa’ya sempati ile baktıklarını kaydeden Özhaseki, “İl teşkilatımızın öncülüğüne, Büyükşehir, ilçe, milletvekili ve siyasilerin uyumu da her zaman ön planda. Biz Cumhurbaşkanı’mızın öncülüğünde yapılan MYK toplantılarda özellikle tecrübeli belediye başkanlarının illeri gezmesi, yatırımları izlemesi, not alması, bunları Ankara’ya getirilmesi, Bakanlıklar aracılığıyla yapılacak işler için yardımcı olunması amacıyla kararlar almayı amaçladık. Bunun için bugün Bursa’dayız. Başkanlarımızla istişare edip, toplantılar yapacağız. Projelerini bir kez daha görüp onlardan istifade etmenin yollarına bakacağız. Yıllarca belediye başkanlığı yapmış biri olarak fikirlerimi söyleyeceğim. Bursa’da da bu anlamda 2 günlük bir çalışma yapacağız. Arkadaşlarımızla birlikte Bursa projelerini görüşeceğiz. Özellikle son dönemde Cumhurbaşkanı’nın ve kabinenin Bursa’ya bakışı pozitif. Ender illerin projeleri hükümet tarafından üstlenilir, bunlardan biri de Bursa. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş her geldiğinde işleri takip ederken hep ona kapılar açık oldu, pozitif ayrımcılık yapıldı. Bursa’nın menfaatine olan her işte arkasına iktidar gücünü de alarak elinden geleni yapıyor” dedi.

“KARAR İSTİŞARE İLE ALINDI”

AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman’ın göreve devam etmeme kararının istişare ile alındığını vurgulayan Özhaseki, şunları söyledi: “Bizde işler hep istişare ile olur herkes ne düşünüyorsa söyler. Bu işlerde sıfat çok önemli deği. Bazıları başkanlık, vekillik, bakanlık gibi işlere geriden bakarak ‘ben olsam şunu yaparım’ diye hayıflanır. Ama biz dava partisiyiz millete karşı sorumluluğumuz var. Bu konuda fevri davranmayız. İl başkanını ve ekibini hep takdir ettik. Seçim öncesinde istişarelerde bulunduk, yaptıklarını da biliyoruz. Kendisiyle de görüşerek bu kararı aldık. Bu karara ‘hayırlı olsun’ demekten başka bir şey bize düşmez. İsmi kulislerde geçiyor denilenlerin bazı arkadaşların yönlendirmek için söyledikleri şeyler. Ankara’da işler içeride farklı gidiyor. İnsanlar bir şeye inanmak istiyorsa yapacak bir şey kalmaz. İl başkanımızın da görevi gönül rahatlığı içerisinde teslim edeceğini daha sonrasında da yeni verilecek görevleri götüreceğine inanıyorum. Biz bir vazife eli gibi görüyoruz kendimizi ve davamıza hizmet etmeye çalışıyoruz. Dışarıdan söylenenlerin pek kıymeti yok.”

“ERDOĞAN KONGREYE BÜYÜK İHTİMAL GELECEK”

AK Parti İl Kongresi’ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılıma ihtimalinin yüksek olduğunun da altını çizen Özhaseki, “Cumhurbaşkanımız genellikle il kongrelerine katılmak istiyor, bunda da ısrar ediyor. Halkla beraber olmayı, dokunmayı, sohbet etmeyi seviyor. Evine davet edenleri kırmıyor. Çay getirseler, alsa bir türlü almasa bir türlü. Biz de MYK’daki arkadaşlar olarak ona yoldaşlık edenler bu huyunu bildiğimiz için koronavirüs nedeniyle ‘gitmeyin’ diye ısrar ediyoruz. Büyük ihtimalle de Bursa kongresine gelecek diye düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X