Özkan: Kentimizin geleceğini önemsiyoruz

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, 2016 yılının ikinci yarısında gerçekleştirilen faaliyetler, 2017 yılına ilişkin hedefler ve planlanan yeni projeleri anlattı.

Özkan: Kentimizin geleceğini önemsiyoruz

AYHAN FİDAN

 

Bursa’daki bir otelde düzenlenen basın toplantısında konuşan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan son 6 ayda gerçekleştirilen tüm belediyecilik faaliyetlerini paylaşırken, “Kentimizin geleceğini önemsiyoruz. Onun için de tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Kırsal mahallelerde tek tip proje ile yapılaşma sağlamak adına örnek projeleri hazırladıklarını ve şimdi tüm kırsal mahallelerde aynı çalışmaların sürdürüldüğünü ifade eden Özkan, gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgi verdi. 

TURİZM TESİSLERİ

Tarımdan hayvancılığa, parklardan yol çalışmalarına, sahil çalışmalarından eğitim, spor, turizm, çocuk bakımevi, hayvan barınağına, festivallere kadar yapılan çalışmaları anlatan Belediye Başkanı Ali Özkan, “Uluabat’ta inşa edilecek turizm tesisleri için dolgu yaparak kazandığımız 83 dönümlük alanı hazır hale getirdik. Burada büyük çaplı bir karavan parkı ve etkinlik alanları yapıyoruz. Turizmin parlayan yıldızı Eskikarağaç köyüne sahil yolu ve sosyal tesis inşa ettik. Leylek köyü algısı için Türkiye’de ve Avrupa’da çalışıyoruz” dedi. 

Eskikaraağaç bölgesinde leyleklerin üreme ve beslenme alanlarının iyileştirilmesi ve yerel sığır cinslerinin korunarak doğal çevreyi iyileştirme konusunda AB’den bir projelerinin destek almaya hak kazandığını açıklayan Özkan, “Karacabey’e 50 odalı, 4 yıldızlı bir otel kazandırmak için hazırlıklarımızı tamamladık, ihale aşamasındayız. Yeniköy’de butik otel projemiz hazır” diye konuştu.

TARIM AVM

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, “Türkiye’nin ilk tarım AVM’si Karacabey’de yükselecek. Tarım merkezi Karacabey’e yakışacak yeni hal binası için ihale aşamasına geldik. Kent içinde yer işgal eden tarım araçları için tarım park projesini tamamlama noktasına geldik. Trafiği rahatlatmak adına önemli kamu kuruluşlarını kent merkezinden yakın bölgelere taşıdık. Domates Çalıştayı ile tarımsal ürünler önceliklerimize yönelik stratejik bir toplantı yaptık. Şeker pancarı konusunda bu tarz bir çalışmayı yürütüyoruz. Doğal şekerin üretimini teşvik etmek amacı ile pancar üretilen ilçeleri bir araya getiriyoruz. Bu konuda bir eylem planı oluşturacağız. Yaz döneminde ilçemize gelen mevsimlik işçilere ve çocuklarına da yüzme kursları gibi projeler geliştirdik” dedi.

Teknosab çalışmalarına hız verdiklerini ifade eden Özkan, Karacabey’in geleceğini tüm dinamiklerle birlikte planladıklarını söyledi. Özkan, Karacabey Belediyesi’nin logosu’nun da 3T vizyonunu kapsayan ‘tarım, turizm ve teknoloji’ ile güncellendiğini kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X