Özkoç: Milletvekilleri vicdanlarını dinlemeli

CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Bursa İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında dünya ve ülke gündemini değerlendirdi.

Özkoç: Milletvekilleri vicdanlarını dinlemeli

SEYİT GÜNDOĞAN 

Fransa’da yaşanan terör saldırısını kınadıklarını vurgulayan Özkoç, “Biz komşularımızla sıfır problem diye başlanan Türkiye’de terörün karşısındayız. Teröre karşı iktidarıyla muhalefetiyle dimdik karşı olmak zorundayız ama iktidar buna izin vermedi. Terör konusunda iktidarın muhalefeti ile karşı kaşıya kaldık. İktidar bu konuda başarısız oldu. İktidar samimi bir şekilde terörün karşısında olursa CHP yanında olacaktır. Ancak iktidar şu anda hiçbir komşusu ile barış için değil” diye konuştu.

MİLLETVEKİLLERİNE ÇAĞRI

Özkoç, AKP’li 4 bakanın yolsuzluk komisyonunda aklanmasının vicdani değil siyasi bir karar olduğunu ve tapelerin imha edilerek delillerin karartıldığını savundu. Sürecin henüz bitmediğinin altını çizen Özkoç, “Meclis’te yapılacak oylamada vicdanları rahatlatacak karar çıkabileceğini umuyoruz. Söz, milletimizin oyları ile TBMM’ye götürülen AKP’li, CHP’li, MHP’li, HDP’li milletvekillerinin olacak. Milletin karşısında vicdanlarını dinleyerek, bu 4 bakanı, ‘gidin yüce divanda aklanın’ demeleri ile son bulacaktır. O oylamada AKP milletvekilleri de vicdanlarının sesini dinlemelidir. Yarın milletin huzuruna çıktıklarında, insanların gözlerinin içine bakarak, ‘onların yolsuzluk yapıp yapmadıklarını biz bilemeyiz ama onlar hukukun karşısına çıkıp aklanmalılar, bunun önünü biz açtık’ diyebilmeliler. Eğer bunu diyemezlerse, en az onlar kadar suçlu olacaklardır” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X