Özlem Zengin’e hakaret soruşturması tamamladı

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’e sosyal medya üzerinden hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan avukat Mert Yaşar hakkında, “Cumhurbaşkanına hakaret” ve “kamu görevlisine hakaret” suçlarından 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Yaşar, iddianamenin kabulü ile birlikte tahliye edildi.

Özlem Zengin’e hakaret soruşturması tamamladı

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin hakkında sosyal medya hesabından hakaret içerikli sözler sarf eden avukat Mert Yaşar 22 Şubat tarihinde gözaltına alınmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında re’sen soruşturma başlatılan Yaşar, çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Şüpheli Mert Yaşar hakkında yürütülen soruşturma önceki günlerde tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Yaşar’ın, “Cumhurbaşkanına hakaret” ve “Kamu görevlisine hakaret” suçlarından toplamda 2 yıl 2 aydan 6 yıl 8 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. Tutuklu olan Yaşar’ın iddianamenin kabulü ile birlikte tahliyesine karar verildi.

Milliyet

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X