Özlemle anıyoruz

77 yıl önce bugün hayata gözlerini yuman Ulu Önder Atatürk’ü, sevgi ve minnetle anıyoruz.

Özlemle anıyoruz

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının üzerinden tam 77 yıl geçti. 10 Kasım 1938’de, saat dokuzu beş geçe, Dolmabahçe Sarayı’nda ebediyete intikal eden Büyük Önder Atatürk’ü, özlem, minnet ve saygıyla anıyoruz. Atatürk’ün yaktığı ışık, bugün de yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor.

Bugün tüm yurtta düzenlenecek anma etkinlikleriyle Türk halkı, Ata’sını unutmadığını, unutmayacağını gösterecek. Sirenlerin sesi 09.05’te Atatürk için yükselecek. 

MİLLİ YAS

Mustafa Kemal Atatürk’ün hastalığının giderek ilerlediği kasım ayının ilk günleri Dolmabahçe Sarayı’nın önü, Ulu Önder’in sağlık haberlerini almak için her gün demir kapının parmaklıklarına sarılan genç, yaşlı, kadın, erkek vatandaşlarla doluydu.

O’nun sağlığı hakkında bilgi almadan evlerine dönemiyorlardı. Atatürk gözlerini açıyor ve yavaşça sordu: “Saat kaç?”. Atatürk’e cevap verdiler. Sustu ve bir daha konuşmadı. Son sözleri bunlar olmuştu. 

10 Kasım 1938 sabahı acı haber tüm yurda yayıldı. Caddelerde, sokaklarda ve evlerde milli bir yas yaşanıyordu. Herkesin yüreğine adeta bir ok saplanmıştı. Türk milleti, zamansız ebediyete inkal eden Ata’sına ağlıyordu.

 

16 Kasım 1938’de Atatürk’ün naaşı, Türk bayrağının örttüğü bir katafalk üzerinde Dolmabahçe Sarayı’nın büyük tören salonuna konuldu. 

Türk milleti genci, yaşlısıyla Ata’ya son görevini yapmak için Dolmahçe Sarayı’na koştu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 77. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Erdoğan mesajında “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’i, ebediyete irtihalinin 77. yıldönümünde saygıyla yad ediyorum. Tüm dünyanın takdirini kazanmış istisna şahsiyetlerden biri olan Gazi Mustafa Kemal, başkomutan olarak elde ettiği zaferler ve banisi olduğu Cumhuriyetimiz ile saygın bir lider olarak tarihe ismini yazdırmıştır” dedi.

Anıtkabir 20.30’a kadar ziyarete açık

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Anıtkabir, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası etkinlikleri kapsamında, saat 20.30’a kadar halkın ziyaretine açık kalacak.

Sitede, Genelkurmay Başkanlığı’nca hazırlanan afişlere de yer verildi. 3 farklı afişte, Atatürk, asker ailesi ve Aslanlı Yol fotoğrafları kullanılarak, “Özlemle ve minnetle anıyoruz”, “Saygıyla minnetle ve özlemle anıyoruz”, “Daima özlemle ve minnetle anacağız” ifadeleri yer aldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X