‘Paket’ bilmecesi

Pervin Buldan, Güvenlik Paketi’nin yeniden ele alınacağını duyurdu. HDP, açıklamanın çarpıtıldığını savundu. AK Parti’den de ‘HDP ile uzlaşmadık’ açıklaması geldi.

‘Paket’ bilmecesi

Polisin yetkisini genişlettiği için muhalefet partilerinin büyük tepki gösterdiği, TBMM Genel Kurulu’nda kavgalı oturumlarla ilerleyen İç Güvenlik Paketi’nde kafalar iyice karıştı.

Konuyla ilgili dün ilk açıklama, HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan’dan geldi. Gazetecilerin soruları üzerine Buldan, paketin TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen maddelerinin tekrar ele alınacağını söyledi. 

Buldan, ‘AKP Grup Başkanvekilleri ve İçişleri Bakanı ile yaptığımız görüşmeler neticesinde geçen maddelerin tekrar ele alınması, tekriri müzakere yöntemiyle bir daha görüşülmesi yönünde bir ortaklaşma sağlandı. Komisyondaki arkadaşlarımız, bunun çalışmasını yapıyor. Yeni değişiklik önergeleriyle genel kurulda o maddeleri tekrar oylamaya sunacağız. Muhtemelen o geçen maddeler değişecek. Bizim karşı çıktığımız özellikle ilk 16 madde tekrardan, tekriri müzakere yöntemiyle değişecek’ ifadelerini kullandı.

HDP: SÖZLERİ ÇARPITILDI

Daha sonra açıklama yapan HDP, Pervin Buldan’ın ifadelerinin basın yayın organları tarafından çarpıtıldığını ileri sürdü. Açıklamada, ‘Sayın Buldan, bir gazetecinin sorusu üzerine paketle ilgili bundan bir hafta önce AKP Grup Başkanvekilleri ile Meclis’te yaptıkları ve yasanın tümden geri çekilmesi veya maddelerin yeniden ele alınması önerilerini içeren görüşmeyi hatırlatmıştır. Yeni bir görüşmeden söz etmemiştir’ denildi. 

Açıklamada, sanki yeni bir uzlaşmaya varılmış gibi haberleştirildiği vurgulandı. Bu yönde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığına dikkat çekilen haberde, paketle ilgili yeni herhangi bir durumun söz konusu olmadığı kaydedildi.

AK PARTİ: MUTABAKAT YOK

Benzer bir açıklama da AK Parti’den geldi. Grup Başkanvekili Mahir Ünal, HDP’li Buldan’ın iddialarına yanıt verirken, ‘İç Güvenlik Paketinde değişiklik ile ilgili her hangi bir partiyle mutabakat yok’ dedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, geçtiğimiz günlerde İç Güvenlik Paketi’nden geri adım atmayacaklarını söylerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da önceki günkü değerlendirmesinde, ‘Eksiği var, fazlası yok’ demişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X