‘Paketi geri çekin’

Polise geniş yetkiler tanıdığı için tartışma konusu olan İç Güvenlik Paketi’ne yönelik tepkiler devam ediyor. CHP ve HDP, hükümete ‘paketi geri çek’ çağrısında bulundu.

‘Paketi geri çekin’

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi,  AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ile görüştüğünü ve bugün İç Güvenlik Paketi’nin TBMM Genel Kurul’da görüşmelerinin başlayacağını söylediğini belirti. 

Hamzaçebi, bu yasanın geri çekilmesini istedi. Paketi eleştiren Hamzaçebi, ‘İç Güvenlik Yasası değil, iç barışa tahrik kalıbı koyma yasası, milleti birbirine düşürme yasasıdır. 12 yıllık iktidarından sonra 13’nci yılında Adalet ve Kalkınma Partisi hükümeti toplumu baskı altına almaya alıştığı için, baskının dozunu giderek artırmaktadır. Sayın Başbakan’a çağrı yapıyorum, bu yasayı geri çekin. Bu yasa insanları sokağa dökecek olan yasadır. CHP olarak yasanın görüşülmesi sırasında içtüzüğün bize verdiği bütün hakları kullanacağız’ diye konuştu.

EN SERT MUHALEFET

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da, İç Güvenlik Paketi’nin TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmelerinde, AK Parti’nin, iktidar tarihlerinin en sert muhalefetiyle karşılaşacağını belirterek, ‘Tavsiyem, özellikle tartışmaların yoğunlaştığı tasarının birinci bölümünü hemen geri çekmeleri’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X