Pakistan’da yolcu uçağı düştü

Pakistan Uluslararası Havayolları’na (PIA) ait Çitral-İslamabad seferini yapan yolcu uçağının Havelian bölgesi yakınlarında düştüğü bildirildi.

Pakistan’da yolcu uçağı düştü

Pakistan Radyosu’ndan yapılan açıklamada, PIA’ya ait PK-661 sefer sayılı küçük yolcu uçağı, bölgedeki Karpal köyü yakınlarında düştü.

 

Pakistan Havacılık İdaresinden yapılan açıklamada, uçakta 9’u kadın ve 2’si çocuk olmak üzere 42 yolcu bulunduğu belirtildi. Yolcular arasında Pakistanlı eski pop şarkıcısı Cüneyd Cemşid ve ailesinin de olduğu kaydedildi.

 

Pakistan Radyosundan yapılan açıklamada, uçakta 5 de mürettebat bulunduğu ifade edildi. 

 

Abbotabad Bölge Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, düşen uçak enkazında şu ana kadar 46 yanmış cesedin çıkarıldığı belirtildi.

 

PIA Genel Müdürü Azam Sehgal’in yaptığı açıklamaya göre, pilot, uçak radardan çıkmadan önce kontrol kulesine motorlardan birinin durduğunu iletti. Sehgal, konuya ilişkin soruşturma başlatıldığını ifade etti.

 

Öte yandan, PIA’den yapılan açıklamada, uçakta ikisi Avusturyalı ve biri Çinli olmak üzere üç yabancı uyruklu bulunduğu kaydedildi.

 

Havelian bölgesi hükümet yetkilileri medyaya yaptığı açıklamada, uçaktaki bedenlerin tanınmayacak derecede yandığını ve uçağın paramparça olduğunu bildirdi. Yerel medyaya konuşan görgü tanıkları ise uçağın düşmeden önce alev aldığını söyledi.

 

Öte yandan, Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin ve Başbakan Navaz Şerif, yayınladıkları mesajda, trajik kazadan duydukları derin üzüntü ve acıyı dile getirdi.

 

Yetkililer, uçağın yerel saatle 15.30’da ülkenin kuzeybatısındaki Çitral kentinden havalandığını ancak bir süre sonra uçağın kuleyle bağlantısının kesildiğini bildirdi.

 

PIA’ya ait PK-661 sefer sayılı küçük yolcu uçağı, bölgedeki Karpal köyü yakınlarında düşmüş, çok sayıda ilk yardım ekibi, askeri helikopter ve birliklerin yardım amacıyla bölgeye sevk edildiği belirtildi.

Öte yandan, medyaya yansıyan görüntülerde, uçağın dağlık bir alana düştüğü ve tamamen alev aldığı görüldü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X