Pancar üreticisinin taban fiyat sıkıntısı

Pancarın olumsuz hava koşullarından etkilendiğini belirten Mustafakemalpaşa Ziraat Odası Başkanı Mehmet Aydemir, taban fiyatların da çiftçiyi zor durumda bıraktığını bildirdi.

Pancar üreticisinin taban fiyat sıkıntısı
SEZGİN EREN
 
Mustafakemalpaşa’daki pancar üretiminin yerel üreticiler için önem teşkil ettiğini ifade eden Ziraat Odası Başkanı Mehmet Aydemir, şeker pancarında verim kadar kalitenin de önemine dikkat çekerek, “Ürün fiyatının tespiti pancardaki şeker oranına göre yapılmaktadır. Şeker pancarında verim ve kaliteyi etkileyen en önemli faktörler iklim ve insandır. Mustafakemalpaşa bölgesinde ekilen pancarlar olumsuz iklim koşullarından etkilenmiştir ve sonuç olarak polar derecelerinde düşük miktarlar gözlenmektedir. Polar derecelerinin düşük olması pancar fiyatının düşük seyretmesine neden olmuştur” dedi.
 
TABAN FİYAT YETERSİZ…
 
Pancardaki düşük fiyatlandırmanın çiftçiyi zor durumda bıraktığını ifade eden Mustafakemalpaşa Ziraat Odası Başkanı Mehmet Aydemir, “Üreticinin mağdur olmaması için taban fiyatların biraz daha yükseltilmesi gerekebilir. Aksi takdirde üretici yaptığı masrafı karşılayamayacaktır. Bu durumda çiftçiler, şeker fabrikalarının yeniden faaliyete geçmesinden memnun olmalarına rağmen, gelecek senelerde pancar ekimi konusuna olumlu yaklaşmayabilir” diye konuştu.
 
ÜRETİCİ GÖZETİLMELİ…
 
Pancar alım fiyatlarında polar derecelerinin göz önünde tutularak iyileştirme yapılmasının üreticinin lehine olacağını kaydeden Mehmet Aydemir, bu konuda değerlendirme yapılıp taban fiyatlarında üreticinin gözetilmesinin, çiftçiler için umut kaynağı olacağını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X