Pandemi birçok sektörü olumsuz etkilenirken, onlar satış rekoru kırdı

Pandemi birçok sektörü olumsuz etkilenirken, Marmarabirlik 2020’de tarihi satış rekorunu yakaladı.
Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal’ın Pazartesi Söyleşileri’ne konuk olan Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, zeytinle ilgili merak edilen ne varsa yanıtladı.

Pandemi birçok sektörü olumsuz etkilenirken, onlar satış rekoru kırdı

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, 3 tedbiri hayata geçirerek, pandemiden olumsuz etkilenmediklerini belirtti: “Bayilerimize ödeme konusunda kolaylıklar sağladık. Rafta bulunurluğumuz konusunda tedbirler alarak hızlıca harekete geçtik. Maliyetlerimiz artmasına rağmen fiyatlarımızı arttırmadık. Ama sonunda  kazanan Marmarabirlik oldu ve tarihi bir rekor olarak 45 bin ton ürün satışı gerçekleştirdik.”

İhracatta da parlak bir yılı geride bıraktıklarını anlatan Asa, pandemiye rağmen ihracatlarını arttırdıklarını kaydetti. Olumsuz coğrafi koşullar nedeniyle rekolte tahminin altında üretim yapıldığını hatırlatan  Asa, “Rekolte tahminlerinin altında bir üretim gerçekleştiğini söyleyebiliriz. Başta üreticimiz rekolte beyanı verirken yanılmıştır. Hasat dönemi başladığında bu miktarın olmadığı anlaşılmıştır. Ürün alımlarına başlandığında tüccar sahaya inmeden fiyatlar açıklanmış, üreticimiz mağdur edilmemiştir” diye konuştu.

———————

Pazartesi Söyleşileri’ne konuk olan Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, zeytinle ilgili merak edilen ne varsa yanıtladı.

Mustafa Özdal’ın yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X