Pandemiye meydan okuyan kent

Olay Gazetesi yazarı Mustafa Özdal’ın bu haftaki Pazartesi Söyleşileri’nin konuğu İnegöl Kaymakamı Eren Arslan. Arslan, 2020’de 1 milyar 570 milyon dolarlık dış ticaret rakamına ulaştıklarını belirterek, “Bunun 1 milyar 133 milyon doları ihracat,  437 milyon doları ithalat şeklinde gerçekleşti. 696 milyon dolar dış ticaret fazlası veren bir kentiz. Bu ilimiz,  ülkemiz için çok önemli bir katma değer” dedi.

Pandemiye meydan okuyan kent

Pandeminin yarattığı olumsuz ekonomik koşullar birçok kentte üretimi düşürürken, İnegöl mobilya ihracatı sayesinde pandemiye adeta meydan okuyor. İnegöl Kaymakamı Eren Arslan, 2020’de 1 milyar 570 milyon dolarlık dış ticaret rakamına ulaştıklarını belirterek, “Bunun 1 milyar 133 milyon doları ihracat,  437 milyon doları ithalat şeklinde gerçekleşti. 696 milyon dolar dış ticaret fazlası veren bir kentiz. Bu ilimiz,  ülkemiz için çok önemli bir katma değer” dedi.

İnegöl’deki olumlu ekonomik veriler, çalışan sayısında da kendisini gösteriyor. Arslan, dünya genelinde salgının yarattığı ekonomik olumsuzluğa rağmen İnegöl’ün en az şekilde etkilendiğini söyleyerek, “İhracat rakamlarında bir nebze düşme var ama  ticaret ve iş yaşamı büyük bir sekteye uğramadan yoluna devam ediyor. Şehrimizde, aktif, kayıtlı 110 bine yakın çalışan var” diye konuştu.

———————–

Pazartesi Söyleşileri’nin bu haftaki konuğu İnegöl Kaymakamı Eren Arslan.

2 ay önce İnegöl’e atanan Arslan ile pandemi koşullarında İnegöl’ü, ilçe ekonomisini, mobilya sektörünü,  turizmi konuştuk.

“BURSA’YI VE İNEGÖL’Ü BİLMEMEK MÜMKÜN DEĞİL”

Türkiye’nin en genç kaymakamlarından birisiniz. İlk görev yeriniz doğduğunuz il Artvin. Daha sonra çok sayıda ilçede görev yapıp bu yıl İnegöl kaymakamlığına atandınız. Ben kısaca sizden söz ettim ama bir de sizden Eren Eraslan’ı tanımak isteriz.

Artvin Şavşat doğumluyum. Bizim mesleğe, kaymakam adayı olarak başlıyorusunuz. Ben de stajımı 2000’lerin sonunda doğduğum kentte yaparak, mesleğe adım attım. O günden bu yana, ülkemizin farklı bölgelerinde görev yaptıktan sonra, 7. görev bölgem olan, Bursa’nın en güzide ilçelerinden İnegöl’e atandım.

Bursa ve İnegöl ile bir ilginiz var mıydı? Daha önce gelmiş miydiniz?

Marka kent İnegöl’ü tanımamak mümkün değil. İnegöl’ü özel sebeplerle ziyaret etmiştim. Payitahtın ilk başkentlerinden, kuruluşun toprakları Bursa’yı da bilmemek mümkün değil. Bursa, ülkemizin, üreten, tarihi ve kültürel değerleriyle güzide bir şehri. Bursa ve İnegöl hakkında genel mahiyette bilgim vardı ama bir şehirde görev alıp, yaşamak çok farklı bir durum.

İnegöl, hem yüzölçümü hem de nüfusu bakımından Türkiye’nin birçok ilinden bile büyük bir kent. Nasıl bir ilçe buldunuz? Kısa zamanda İnegöl’ü tanıyabildiniz mi?

İnegöl, ekonomisi, sanayisi, tarım alt yapısı, turizm potansiyeli ile hem ülkemizin hem ilimizin önemli bir değeri. Bu manada tam da İnegöl nasıl bir yer diye hayal ettiğimizde, bunu karşılayan bir ilçe. İnegöl aynı zamanda  ülkemizin her tarafından göç etmiş hemşehrilerimizi barındırıyor. Hatta geçmişte gönül coğrafyamız Balkanlardan, Kafkaslardan gelen soydaşlarımız, dindaşlarımızla birlikte küçük Türkiye’yi yansıtıyor.  Bu kültürel zenginlik,  çok huzurlu bir yaşam ortamını oluşturmuş durumda. İnegöl tam da beklediğim gibi potansiyeli yüksek dinamik bir şehir.

Mustafa Özdal’ın yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X