‘Panik yapmayın fiyatlar düşecek’

TESK Başkanı Pendevi Palandöken vatandaşı panik yapmamaları konusunda uyararak, ”Bu ürünlere zam gelecek diye yüklenmeyin. Zaman içinde fiyatlar otomatik olarak düşecek. Fırsatçı ve spekülatörlerin balonu patlayacak” dedi.

‘Panik yapmayın fiyatlar düşecek’

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, dolar ve Euro kurlarındaki artış bahanesiyle, her ürüne spekülatörler tarafından zam yapılıp, piyasaların suni olarak şişirildiğini ileri sürdü.

Palandöken, yazılı açıklamasında, son dönemde ekonomide yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Dolar ve avro kurlarındaki artışın stokçuları, spekülatörleri ve fırsatçıları gün yüzüne çıkardığını belirten Palandöken, ”Söz konusu artış bahanesiyle her ürüne spekülatörler tarafından zam yapılıp, piyasalar suni olarak şişirilmektedir. Piyasaları alt üst eden fırsatçı spekülatörlerin balonları kısa sürede patlayacaktır. Bundan halkımız emin olsun. Türk ekonomisi güçlü bir yapıya sahip. Ekonomide yaşanan bu olumsuz süreç kısa süre sonra sona erecektir” dedi.

BAĞIMLILIK SONA ERMELİ

Döviz cinsinden alışverişlerin bitirilmesi çağrısında bulunan Palandöken, felaket tellallığının ülkeye zarar verdiğini, dövize olan bağımlılığın mutlaka sona erdirilmesi gerektiğini ifade etti. İthal ürünleri depoya yığarak dolar ve Euro’daki artışı bahane edip ellerindeki ürünlere zam yapan stokçuları halkın yakından takip ettiğini dile getiren Palandöken, ”Özellikle telefon, bilgisayar ve televizyon gibi elektronik ürünlerle beyaz eşya ürünlerinde fiyatların artırılması için döviz kurundaki dalgalanmayı fırsat bilen ithalatçı firmalar fırsatçılık yapıyor” dedi.

PİYASALAR RAYINA OTURACAK

Vatandaşların alışverişte temkinli olmaya davet eden Palandöken şöyle devam etti: ”Piyasalar kısa süre içinde rayına oturacak ve döviz kurundaki şu anki dalgalanma gerçek seviyesine gelecektir. Çünkü Türk ekonomisi çok güçlüdür. Mevcut dalgalanma tamamen küresel ekonomik gelişmelerden kaynaklanmaktadır. Hiç kimse panik yapmasın ve Türk ekonomisine güvensin. En önemlisi bu ürünlere zam gelecek diye yüklenmeyin. Zaman içinde piyasalar dengeye gelince fiyatlar otomatik olarak düşecektir. O zaman da fırsatçı ve spekülatörlerin balonu patlayacak.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X