Panorama’nın ihalesi tamam

Osmangazi Belediyesi, büyük önem verdiği ‘Panorama Bursa 1326 Tarih Müzesi’ için çıktığı ihaleyi tamamladı. İhaleyi Ankaralı Arıkan İnşaat-Doğan Aksel İnşaat ortak girişimi kazandı.

Panorama’nın ihalesi tamam

SEYİT GÜNDOĞAN 

Osmangazi Belediyesi, en büyük projelerinin başında gelen ‘Panorama Bursa 1326 Tarih Müzesi’ için en somut adımı attı. Projenin iki aşamadan oluşan ihalesi tamamlanırken, iş 20 milyon 912 bin liralık teklif veren Ankaralı Arıkan İnşaat-Doğan Aksel inşaat ortak girişiminde kaldı.

İhalenin ilk aşamasında Türkiye’nin dört bir yanından 19 firma dosya verdi. İhale Komisyonu yaptığı teknik incelemenin ardından ihalenin ikinci aşaması için yeterlilik almaya hak kazanan 16 firmaya çağrıda bulundu. Bu firmalardan 7’si teklif verdi.

6 FİRMA TEKLİF VERDİ

Panorama İhalesi için; Hükmü Peker İnşaat-Özver İnşaat ortak girişimi 27 milyon 900 bin lira, Nuhoğlu İnşaat 33 milyon 86 bin 486 lira, Vera İnşaat 22 milyon 400 bin lira, Öztimur Yapı Proje-Öztimurlar İnşaat ortak girişimi 21 milyon 263 bin lira, Rit İnşaat-Taşırsan İnşaat ortak girişimi 24 milyon 242 bin lira, Arıkan İnşaat-Doğan Aksel İnşaat ortak girişimi de 20 milyon 912 bin lira teklif verirken,  Öz Er-Ka İnşaat-Asil İnşaat ortak girişimi ise teşekkür mektubu sundu. 

İş, 20 milyon 912 Bin liralık teklif veren Ankaralı Arıkan İnşaat-Doğan Aksel İnşaat ortak girişiminde kalırken, ihale 10 günlük itiraz süresinin ardından resmiyet kazanacak.

ZİYARETÇİLER YÜZYILLAR ÖNCESİNE GİDECEK

Bursa’nın fethini anlatacak olan Panoramik Müze, 40 metre çaplı dairesel bir yapıda inşaa edilecek. Yapının alt platformuna, yan duvarlarına ve tavanına 360 derecelik panoramik resim ve onu tamamlayan üç boyutlu çalışma yapılacak. Seyirci platformuyla yan duvarlar arasındaki 3 boyutlu platformda, perspektife uygun olarak değişik boyutlarda, döneme ait mimari ve sanatsal öğeler yer alacak. 

Panorama Bursa 1326 Tarih Müzesi, dünyadaki diğer panoramik müzelerin aksine, kubbeli olarak tam panoramik şekilde inşa edilecek. Kubbe içerisine yapılacak olan 3 boyutlu resim, ziyaretçilere uçsuz bucaksız bir gök kubbe altında olduğu izlenimini verecek. 3 boyutlu platformun bitiminde yükselecek olan kubbedeki resim ile müze, ziyaretçileri içine alarak yüzyıllar öncesine götürecek. Müze aynı zamanda Osmanlı İmparatorluğu’nun, beylikten cihan devletine doğru giden yolculuğunu ve bu yolculuğun en önemli noktalarından birisi olan Bursa’nın fetih anını, etkileyici bir şekilde göstermiş olacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X