Papa Francis hastaneye kaldırıldı

Bir haftadır geçmek bilmeyen bir griple mücadele eden Papa Francis, bugün papalık töreninin ardından Roma’nın merkezindeki bir hastaneye kaldırıldı. Vatikan, hastane ziyaretinin ardından Papa’nın “bazı teşhis testleri” için hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

Papa Francis hastaneye kaldırıldı

87 yaşındaki Papa Francis, günün erken saatlerinde tekerlekli sandalyeyle Vatikan’daki kabul salonuna götürüldü ve bitkin bir halde töreni yönetti.

Papa son haftalarda grip semptomlarıyla mücadele ediyordu ve cumartesi ile pazartesi günü gerçekleşecek tüm randevularını iptal etmişti.

Geçtiğimiz hafta Papa, bir Roma kilisesinde başkanlık ettiği “Kül Çarşambası” ayinleri sırasında defalarca öksürdü ve kilisenin Lenten sezonunu başlatan geleneksel alayına katılamadı.

Papa, gençliğinde solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle akciğerlerinden birinin bir kısmını aldırmıştı ve 2021’de bağırsak iltihabı nedeniyle kolonunun bir kısmı alınmıştı.

Geçen yıldan bu yana diz bağlarının gerilmesi ve yürümeyi zorlaştıran küçük diz kırığı nedeniyle tekerlekli sandalye ve baston kullanıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X