Papa’dan birlik mesajı

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Franciscus, Mısır ziyaretinde Hıristiyanlarla birlik ve İslam dünyasıyla kardeşlik mesajı verdi.

Papa’dan birlik mesajı

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüşmesinin ardından El-Ezher Şeyhi Ahmed et-Tayyib ile bir araya gelen Franciscus, El-Ezher Dünya Barış Konferansı’na katılarak bir konuşma yaptı. Konuşmasına “Esselamu Aleykum” diye selam vererek başlayan Franciscus, ‘Hıristiyanlar ve Müslümanlar kardeştir. Dünyanın her tarafında kardeşliği sağlayabilmemiz için kötülüğe karşı durmalıyız. Bilim ve eğitim olmadan barış olmaz. Dini ve kültürel farklılıklar düşmanlık değildir.’ dedi. 

Dün sabah saatlerinde de Kahire’de  bulunan hava kuvvetlerine ait stadyuma giden Papa’yı Mısırlılar beyaz ve sarı balonlarla karşıladı. Oldukça sade bir araba tercih ettiği gözlenen Papa, burada yaptığı konuşmaya da ‘Aleyküm Selam’ diyerek başladı. Papa daha sonra 15 bin kişinin bulunduğu stadyumda dev bir ayini yönetti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X