Papa’dan çağrı

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Franciscus sığınmacı krizine dikkat çekmek üzere Yunanistan’ın Midilli Adası’na gerçekleştirdiği ziyarette, Avrupa ülkelerine sorunu çözmek için dayanışma çağrısında bulundu.

Papa’dan çağrı

Papa Franciscus, göçmen sorununa dikkat çekmek için Yunanistan’ın Midilli Adası’na gitti. Papa’yı havalimanında Başbakan Aleksis Çipras, Fener Rum Patriği Batholomeos, Atina Başpiskoposu Ieronimos ve Ortodoks din adamları resmi törenle karşıladı. Papa Franciscus daha sonra göçmenlerin tutulduğu Moria kampını ziyaret etti ve sorunlarını dinledi. Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras da kamp ziyaretine katıldı. Papa Franciscus, göçmenlere hitaben yaptığı konuşmada, “Buraya sizin hikayelerinizi duymaya ve sadece yanınızda olmaya geldik. Bu insani krize tüm dünyanın dikkatini çekmek için buradayız ve bu krizin çözüme ulaşması çağrısında bulunuyoruz” dedi.

ORTAK BİLDİRİ

Yaklaşık bir saat süren ziyaret boyunca, dini liderler kampta göçmenlerle sohbet etti, sorunlarını dinledi. Göçmenler dini liderleri yoğun bir ilgiyle karşılarken, bazıları ise din adamlarından yardım talebinde bulundu. Konuşmaların ardından, üç din adamı ortak bir bildiriye imza attı. Bildiride, sığınmacı krizinin durdurulması için uluslararası bir mutabakatın sağlanması çağrısında bulunuldu. Bildiride ayrıca, Ortadoğu’daki sorunların barışçıl bir şekilde çözüme kavuşturulması isteği ifade edilerek, sığınmacıların evlerine güven içinde dönmelerinin sağlanmasının önemi vurgulandı. Ege ve Akdeniz’de insan kaçakçılığının durdurulması için ortak çabaların gerekliliğine işaret edilen bildiride, tüm ülkelere geçici iltica sürelerinin uzatılması ve sığınmacı statüsünün sağlanması çağrısı yapıldı. 

DENİZE ÇELENK BIRAKTI

Papa Franciscus ziyarette Ege’de hayatını kaybedenler için dua ederek denize çelenk bıraktı.  Moria kampına ziyaretin ardından Midilli Limanı’na geçen Papa, Fener Rum Patriği Bartholomeos ve Atina Başpiskoposu Ieronimos ile birlikte göçmenler için dua etti. Hayatını kaybeden sığınmacıların anısına saygı duruşunda bulunan üç din adamı daha sonra denize çelenk bıraktı. 

Papa, Avrupa ülkelerine bu sorunu çözmek için dayanışma çağrısında bulundu. Papa ve beraberindeki heyeti, törenin ardından uçakla adadan ayrıldı. Papa ile birlikte 3 erkek, 3 kadın ve 6 çocuğun da aralarında bulunduğu 12 Suriyeli sığınmacı aynı uçakla Vatikan’a götürüldü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X