Papa’dan gerginliğe son verin çağrısı

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francesco, Kuzey Kore ve ABD arasında tırmanan gerginliğe bir son verilmesi çağrısı yaparak, diplomatik çözümlerin aranması gerektiğini ifade etti.

Papa’dan gerginliğe son verin çağrısı

Papa Francesco, ‘Bugün genişletilmiş bir savaş, insanlığın büyük bölümünü yok edebilir’ uyarısında bulundu. 

Papa, Birleşmiş Milletlerin (BM) liderlik vasfının zayıfladığını söylerken, ‘sulanmış’ nitelemesi yaparak, BM’nin yeniden liderliği gündemine alıp, bu gerilime müdahale etmesi gerektiğini belirtti. Mısır’a 2 günlük bir ziyaret gerçekleştiren Papa Francesco, dönüş yolunda uçakta bir basın toplantısı düzenleyerek, başta Kuzey Kore ve ABD arasında esen savaş rüzgârları olmak üzere pek çok konuya dair soruları yanıtladı. Papa bir soru üzerine, Kuzey Kore’nin füzelerinin, 1 yıldır tartışılmakta olduğunu, ama şimdi bunun çok daha fazla ısınmış gibi göründüğünü söyledi. 

Papa Francesco, ‘İnsanlığın geleceği söz konusu olduğu için onları müzakereye davet ediyorum. Bugün genişletilmiş bir savaş insanlığın büyük bölümünü, kültürü yok edebilir ve bu korkunç. Dünyanın bugün bunu kaldırabileceğini sanmıyorum. İç savaş yaşayan ülkelerin nasıl acı çektiğine bakalım; Orta Doğu’da, Yemen’de, Afrika’da. Bunlara bir son verelim, diplomatik çözümler arayalım’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X