Papa’nın sivrisinek endişesi

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis’in 6 günlük Afrika ziyareti başladı. İlk kez ziyaret ettiği kıtadaki turuna Kenya’yla başlayan Papa, güvenlik endişelerine ilişkin bir soruya, ‘Sivrisinekler beni daha çok endişelendiriyor’ diye karşılık verdi.

Papa’nın sivrisinek endişesi

Papa Francis, Kenya’nın başkenti Naiorobi’ye ulaşmadan önce, gezisi boyunca kendisine eşlik edecek olan 74 gazeteciye uçakta açıklamalarda bulundu. Papa, gazetecilerden birinin, ‘Hıristiyanlara yönelik saldırıların düzenlendiği bir yere gidiyorsunuz. Güvenlik konusunda endişeli değil misiniz?’ şeklindeki sorusuna ironik bir cevap verdi: ‘Kötü insanlar da var, iyi insanlar da. Gerçeği söyleyeyim, sivrisinekler beni daha çok endişelendiriyor’, Papa ardından gülümseyerek aynı gazeteciye, ‘Yanınızda sivrisinek koruyucu sprey getirdiniz mi?’ diye sordu. Uçaktaki bir Fransız gazeteci de Papa’ya, sivrisinek kovucu bir sprey hediye etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X