Para ödüllü bilim yarışması kayıtları devam ediyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa’ya kazandırılan Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM), 65 bin liralık ödüllü proje yarışmasının kayıtları şubat ayı sonuna kadar devam ediyor.

Para ödüllü bilim yarışması kayıtları devam ediyor

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nce bu sene 4’üncüsünü düzenleyecek olan Bursa Bilim Şenliği 8-10 Mayıs 2015 tarihinde Merinos AKKM’de yapılacak. Bursa Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve BEBKA ortaklığında gerçekleştirilecek olan şenlik Türkiye’yi ve Bursa’yı bilim için bir araya getirecek. Bilim Şenliği’nin bu seneki konusunun geleceğinin tasarım ve inovasyon olurken, 5 ayrı kategoride ilk üçe giren projeye para ödülü takdim edilecek. Temel eğitim okulları, orta öğretim okulları ve mesleki eğitim okullarının projelerinin birincilerine 5 bin, ikincilerine 3 bin, üçüncülerine 2 bin lira ödül takdim edileceğini ifade eden BTM Genel Koordinatörü Rıfat Bakan, “Yüksek öğrenim kurumlarının projelerinin birincilerine 6 bin, ikincilerine 4 bin ve üçüncüleri 3 bin lira verilecek. Kaşiflerin birincisi ise 10 bin, ikincisine 7 bin ve üçüncüsü 5 bin lira parayla ödüllendirilecek. Proje yarışmasında toplam 65 bin liralık ödül verilecek. Kayıtlarımız Şubat ayının sonuna kadar devam ediyor. Bireysel mucitler ve üniversite kulüplerinin Projeleri BTM tarafından toplanıyor” dedi.

Projelerin jüri tarafından değerlendirileceğini belirten BTM Genel Koordinatörü Rıfat Bakan, “Jüri, sektöründe lider iş adamları, duayen akademisyenler ve kamu sektöründeki karar vericilerden oluşacak. Başvuruda bulunmak isteyen bilim severler, temel eğitim okulları projeleri, orta öğretim okulları projeleri, mesleki eğitim okulları projeleri, yüksek öğrenim kurumları projeleri, ferdi kaşifler kategorilerinde proje hazırlayabilecek. 400’e yakın katılımcıya proje yazma eğitimi verildi. Gayemiz toplumumuzun değerli projeler üretmesine ve hayata geçirebilmesine katkı sağlayabilmek. BTM olarak bugüne kadar 50 başvuru aldık. Hedefimiz 300 başvuruyu Şubat ayı sonuna kadar almak. Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise bugüne kadar 100’ün üzerinde başvuru almış” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X