Paraguay’da büyük soygun

Güney Amerika ülkesi Paraguay’da Brezilyalı büyük bir çete, nakit para deposunu soydu.

Paraguay’da büyük soygun

Brezilya-Paraguay sınırında bulunan  Ciudad del Este kentinde 40 milyon dolarlık soygun yapan maskeli soyguncular bir polisi de vurarak öldürdü. Soygunu 50 kişilik kalabalık bir grup halinde gerçekleştiren çete, soygun sırasında ağır makineli silahlar ve patlayıcılar kullandı. İki saat süren olay hakkında Paraguaylı yetkililer “Asrın soygunu” ifadesini kullandı. Olay yerinden kaçan soygunculardan üçü öldürülürken dördü canlı olarak yakalandı. Emniyet yetkilisi Arsenio Correa,’Soyguncular kaçışlarını garantiye almak için keskin nişancı kullandı ve insanların dikkatini dağıtmak için 10’dan fazla aracı kundakladı.’ dedi.

Paraguay ve Brezilya güvenlik güçlerinin ortak çalışması ile geniş çaplı insan avı devam ediyor. Saldırının gerçekleştiği bina ve çevresi savaş alanına dönerken büyük miktarda altyapı zararı da meydana geldi. Saldırıyı gerçekleştiren çetenin Brezilya’nın en güçlü uyuşturucu örgütüne bağlı olduğu belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X