‘Paralel’ baskınlarda 50 kişiye gözaltı

Manisa ve Eskişehir merkezli 7 ilde yapılan “paralel devlet yapılanması” operasyonlarında örgüte usülsüz finansal destek sağladığı iddia edilen yaklaşık 50 kişi gözaltına alındı.

‘Paralel’ baskınlarda 50 kişiye gözaltı

Eskişehir merkezli 6 ilde “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY)” yönelik düzenlenen operasyonlarda 20-25 kişi gözaltına alındı.

Eskişehir, İstanbul, Diyarbakır, Kayseri, Bursa ve Tokat’taki baskınların ardından Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, soruşturmada gizlilik kararının bulunduğu belirtildi. FETÖ/PDY’nin Eskişehir’deki yapılanması ve illegal faaliyetleriyle ilgili bilgi, belge ve delillerin soruşturulduğu belirtilen açıklamada, “Ön soruşturmanın gizliliği esas olup, ayrıca bu dosya kapsamında gizlilik kararı vardır” denildi.

MANİSA’DA GECE OPERASYONLARI

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bir yıldır sürdürüldüğü ‘paralel devlet yapılanması’ ve ‘Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’ soruşturması kapsamında önceki gece kentteki 35 ayrı adrese eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Ülke genelinde yürütülen soruşturmalarda olduğu gibi bu operasyonda da 1 numaralı zanlının Fettullah Gülen olduğu bildirildi.

Operasyonlarda 26 kişinin gözaltına alındığı, 9 kişinin arandığı belirtiliyor. Kendi içlerinde ‘Manisa İmamı’ olarak adlandırıldığı öne sürülen kişinin de aralarında bulunduğu zanlıların; doktor, avukat, işadamı, eğitimci, müteahhit gibi meslek gruplarından olduğu ve örgüte maddi kaynak topladıkları iddia ediliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X