‘Paralel çete bunları organize ederek intikam peşinde’

Başbakan Davutoğlu, muhalefet partilerini eleştirerek “Bunların arkasında da paralel çete, bunları organize ederek intikam peşinde” dedi.

‘Paralel çete bunları organize ederek intikam peşinde’

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisince İstanbul Zeytinburnu’nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, 73 ilde 90 miting düzenlediklerini, İstanbul’da 15 mitingle 15 ilçede İstanbullularla buluşmayı planladığını dile getirdi.

 

Halkla buluştukları sırada kendilerini, kumpaslarla, tuzaklarla engellemeye çalışanlar olduğunu belirten Davutoğlu, şöyle konuştu:

 

“MHP, CHP, HDP perde gerisinden temaslar halinde. HDP ‘CHP ile koalisyon yapabilirim’ diyor. ‘MHP gelse de çözüm süreci devam eder’ diyor. CHP, HDP’ye pas atıyor ‘Diyanet’i kaldıracağım’ diyor. HDP ‘Biz de kaldıracağız’ diyor. Siz bunlara izin verir misiniz? Bunların arkasında da paralel çete, bunları organize ederek, intikam peşinde. Öyle bir tablo var ki artık hepsi beraber. Pensilvanya’ya vuruyorsun, ses CHP’den çıkıyor. CHP’ye vuruyorsun HDP’den çıkıyor. HDP’ye vuruyorsun MHP’den çıkıyor. Hepsi bir cephe olmuş AK Parti’nin karşısında, yürüyüşümüzü durdurmak istiyor. 3 legal parti bir yerde, onları destekleyen 3 tane de paralel yapı, Pensilvanya, Kandil ve DHKP-C bir yerde. Bu 6’lı çeteye dur diyecek miyiz? 7 Haziran’da bunlara bir milli irade dersi verecek miyiz?”

 

“Kan akan muslukları bilboardlara çiziyorlar”

 

Başbakan Davutoğlu, Güngören’de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, AK Parti’nin ülkenin tüm illerinde vatandaşlarla buluştuğunu hatırlatarak, “Bazıları Türkiye’nin sahillerinde ve belli bölgelerinde miting yapıyorlar. CHP’nin 33, MHP’nin 45, HDP’nin 65 vilayette milletvekili yoktu. Bizim 81 vilayetin 78’inde vardı. İnşallah şimdi 81 vilayette de milletvekili sahibi olacağız. Hedefimiz bu. Milli birliğimizin teminatı da bu” diye konuştu.

 

Davutoğlu, “HDP’nin eş başkanı çıkıyor ‘Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır’ diyor. Sonra da ‘Türkiye partisiyiz’ diyor Kürtlerin temsilini hedeflediklerini söylüyor. Dindar, Selahaddin Eyyubi’den geleneği gelen Kürt kardeşlerimizi, bu tarih cahilleri temsil edebilir mi?” dedi.

 

“İstanbul’da gösterdikleri adaylar, Diyarbakır’da, güneydoğuda gösterdikleri adaylarla yan yana gelemezler” diyen Başbakan Davutoğlu, “Çünkü her biri farklı dünyanın insanları. İstanbul’a gelip özgürlükten, demokrasiden bahsediyorlar ama doğuya, güneydoğuya gittiklerinde kan akan muslukları bilboardlara çiziyorlar. ‘7 Haziran’da barajı geçmezsek kan kusturacaklar’ diyorlar” ifadelerini kullandı.

 

“İstanbul’un her yerini inşa etmek, ihya etmek boynumuzun borcudur”

 

Bahçelievler’de de halkla buluşan Davutoğlu, “Biz geldiğimizde Bağ-Kur emeklilerinin maaşı 66 liraydı, şimdi 816 lira. SSK emeklisi 257 liradan bin 77 liraya..Her bir maaşı en az 4, bazı yerde 10 misline kadar artırdık. Bütün bunları halkımızın refahı için yapıyoruz. Eğer herhangi bir vatandaşımız evinde akşam kaygılıysa bize uyku haram olur” dedi.

 

Bahçelievler’in aynı zamanda bir sağlık diyarı olduğunu, 350 yataklı bir hastane yaptıklarını ve burada bulunan İstanbul Fizik Tedavi Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni de yeniden rehabilite ettiklerini söyleyen Davutoğlu, “Bakın eksik bıraktıklarımı Sare Hanım fısıldıyor bana. Neden biliyor musunuz? Biz Bahçelievler’i sokak sokak takip ederiz, biliriz. Sadece Bahçelievler’i değil, İstanbul’un her yerini inşa etmek, ihya etmek boynumuzun borcudur” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X