Paralel devlet Doğu’da

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, PKK’nın Doğu ve Güneydoğu’da birçok kente hakim olduğunu öne sürerek, “Paralel devlet oralarda kuruldu” diye konuştu.

Paralel devlet Doğu’da

AYKUT GÜNGÖR-SEYİT GÜNDOĞAN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa ziyareti kapsamında Olay Medya’yı da ziyaret etti. Olay Medya Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali İnan, Olay Gazetesi Genel Yayın Müdürü Engin Özpınar ve Olay TV Genel Yayın Müdürü İsmail Öztat tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, gazete ve televizyonu gezerek çalışanlarla sohbet etti. Kılıçdaroğlu, Olay TV’de canlı yayına da katılarak Mustafa Özdal’ın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

PKK’nın Doğu ve Güneydoğu’da birçok kentte hakim durumda olduğunu kaydeden  Kemal Kılıçdaroğlu, bazı kentlerin göbeğinde ellerinde kalaşnikof tüfek ile trafik kontrolü yapan kişilerin olduğunu kaydetti. PKK’nın bölgede kendi mahkemesini kurup yargılama yaptığını, vergisini topladığını ve hatta asker alma dairesi kurduğunu savunan Kılıçdaroğlu, DSP hükümeti döneminde terör sorunun bittiğini, PKK’nın 12 yıllık AKP iktidarı ile güçlendiğini söyledi. 

Hükümetin teröre teslim olduğunu ve bölgede hakimiyetini kaybettiğini anlatan Kılıçdaroğlu, terör sorununun çözüm yerinin sadece Meclis olduğunu dile getirdi. Kılıçdaroğlu, tüm siyasi partilerin eşit şekilde temsil edildiği uzlaşma komisyonu ile terör sorununun çözüleceğini kaydederek,  “Bu tür sorunları diğer dünya ülkeleri nasıl çözmüş ise biz de benzer yöntemlerle çözeceğiz. Öcalan ve Kandil ile gizli görüşmelerle sorun çözülmez. Paralel devlet, Güneydoğu ve Doğu’da  kuruldu” diye konuştu.

OYLARIMIZ YÜKSELİYOR

CHP’nin oylarının hızlı şekilde yükseldiğini belirten Kılıçdaroğlu, AKP’nin yüzde 40’ın altına düştüğünü, halkın artık işsizliğe, yoksulluğa dur demeye başladığını kaydetti. Türkiye’de 5.5 milyon kişinin işsiz olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde yüzde 10 olan işsizliği yüzde 1’e  düşüreceklerini söyledi. CHP Lideri, AKP iktidarının amacının kişisel zenginleşme, yandaş ve akrabayı zenginleştirme olduğunu da ileri sürerek, siyasetin zenginleşme değil hizmet aracı olduğunu vurguladı.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“İstediğiniz yasayı çıkartıyorsunuz, yolsuzluklarınızı kapatıyorsunuz ve hala muhalefeti suçluyorsunuz. Muhalefet size ne yaptı?  Biz sadece iktidarın yaptığı yanlışı halka iletiyoruz. Ülkeyi yönetmek kolaydır. Tüm birimlerin yasalarla belirlenmiş işleyişi vardır. Siz kurumlardan yasal olmayan işleri yapmasını isterseniz, yandaşlarınızı zenginleştirmeye çalışırsanız ülkeyi yönetmek zorlaşır. Bizim ne ahlak anlayışımızda ne de genetiğimizde böyle bir durum yoktur. En başarılı yönetici kendisini en az ihtiyaç hissettiren yöneticidir. Paralel devlet diye eleştirdiğin kişileri yıllarca en önemli görevlere sen getirdin, Paraleli biz tayin etmedik. Şimdi utanmadan bize paralel ile işbirliği yapıyor diyorsun. Yıllarca ülkeyi sen onlara yönettirdin. Kendin yönetmediğinin farkına bile varamadın”.

SİYASİ AHLAK YASASI ÇIKARACAĞIZ

İktidar olur olmaz ilk 3 ay içerisinde siyasi ahlak yasası çıkartacaklarını dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu, halka hesap verebilecek insanların siyaset yapabileceğini söyledi. Bireysel kaygı ile siyaset yapma amacında olanların siyasete girmemesini isteyen Kılıçdaroğlu, siyasetin ülke için yapılacağına dikkat çekti.

ÖNSEÇİM KARARINI PM VERECEK

Konuşmasında ön seçime de değinen Kılıçdaroğlu,şöyle konuştu:

‘2011 seçimlerinde 29 yerde ön seçim yaptık. Tüzüğümüzü değiştirdik, kurultayda. Yüzde 85 ön seçim, yüzde 15 merkez yoklaması kararı aldık. Nerelerde ön seçim, merkez yoklaması veya kontenjan yapılacak bunun kararının 14 Şubat tarihinde toplanacak parti meclisimiz verecek.’ 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X