‘Paralel devlet’ şüphesinden 1800 gözaltı, 278 tutuklama

Devlet içinde yapılanarak çıkarları doğrultusunda usulsüzlük, yasa dışı uygulama ve kumpas çalışmaları yürüttüğü iddia edilen “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması”na (FETÖ/PDY) yönelik son 2 yılda ülke genelinde düzenlenen operasyonlarda ya

‘Paralel devlet’ şüphesinden 1800 gözaltı, 278 tutuklama

PDY’ye yönelik ilk tahkikat 2014 Şubat’ta “casusluk” soruşturması kapsamında Adana’da başlatılmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca 4’ü polis 7 şüpheli hakkında hazırlanan, 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 2015 Nisan’da kabul edilen iddianamede “FETÖ/PDY” ifadesi ilk kez yer aldı. Örgütlenmeye karşı son operasyon dalgasında “ülke ve bölge imamları” oldukları ileri sürülen “tepe yönetimine” yönelik 73 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiş, 5 kişi gözaltına alınmış ve 60 kişinin yurt dışında olduğu ortaya çıkmıştı.

KPSS soruşturmasına ilişkin iddianamede FETÖ/PDY’nin, Terörle Mücadele Kanunu ve Türk Ceza Kanunu’nda tanımlanan “silahlı terör örgütü” özelliklerini taşıdığı ifadeleri tartışma konusu oldu.

HSYK, yargıdaki paralel yapılanmaya ilişkin iddialar nedeniyle 5 hakim ve savcıyı meslekten ihraç ederken, 69 hakim ve savcıyı da tedbiren görevden uzaklaştırdı, birçok savcı ve hakim hakkında da inceleme başlattı.

Türkiye genelinde yürütülen PDY soruşturmaları kapsamında bir numaralı sanık Fetullah Gülen hakkında 4 soruşturmada “kırmızı bülten”le aranması için Adalet Bakanlığı’na yazı gönderildi. Soruşturmalar sürüyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X