‘Paralel Devlet Yapılanması’ operasyonunda 5 tutuklama

Paralel Devlet Yapılanması’na yönelik Mersin merkezli 19 ilde gerçekleştirilen operasyonun ardından mahkemeye çıkarılan 27 şüpheliden 5’i tutuklandı.

‘Paralel Devlet Yapılanması’ operasyonunda 5 tutuklama

Paralel Devlet Yapılanması’na yönelik Mersin merkezli 19 ilde gerçekleştirilen operasyonun ardından mahkemeye çıkarılan 27 şüpheliden 5’i tutuklandı.

 

Dün sabah adliyeye getirilen 27 şüpheliden, aralarında eski Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkan Yardımcısı Ertuğrul Ş, eski Mersin Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi Müdürü Ali Ç. ve eski Mersin Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Suat D’nin de bulunduğu 22 şüpheli, savcılık işlemlerinin ardından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi, 5 şüpheli ise savcılıkça serbest bırakıldı.

 

Nöbetçi mahkemedeki işlemleri tamamlanan şüphelilerden eski Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Suat D. ile emniyet mensupları Ahmet Ş, Bekir K, Erdem K. ve Hüseyin A, “Terör örgütü kurmak, yönetmek, kurulan örgüte üye olmak, adli yargılamayı ve hükümetin işleyişini kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs, iftira, kişiler arasında aleni olmayan konuşmaları kaydetme, özel hayatın gizliliğini ihlal etme, suç uydurma, hukuka aykırı kişisel verileri kaydetme ve kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği” suçlarından tutuklandı. 

 

Ertuğrul Ş. ve Ali Ç’nin de aralarında bulunduğu 14 şüpheli adli kontrol şartıyla, diğer 3 zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

 

Öte yandan, hakkında gözaltı kararı bulunan “Milli İttifak”ın Mersin milletvekili adayı, eski Mersin Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi Müdürü Ali İhsan Kaya ve 6 kişinin aranmasına devam edildiği öğrenildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X